16 Ocak Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu!

16 Ocak Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu!
Hadi İpucu sorusu belirlendi. Hadi ipucu sorusu nedir? Hadi bugün 12.30’da. İpucu sorusu belli oldu. Kahvenin toz haline getirilmesinde kullanılan ve içinde genellikle kahve dövülen, taştan ya da ağaçtan yapılmış büyük havan hangisidir? İşte detaylar.

Hadi bugün 12:30 yarışması ile takipçileri ile buluşuyor. Her gün saat 12:30'da ve akşam kuşağında 20:30'da ipucu soruları ile canlı olarak yarışmacıları bekliyor. Peki, bugünkü İpucunda geçen soru nedir? 16 Ocak Hadi İpucu ve cevabı nedir? İşte detaylar...

16 Ocak Hadi ipucu sorusu

Hadi İpucu sorusu : Hadi bugün 12.30’da 16 Ocak Hadi ipucu sorusu belli oldu! Kültürümüzde apayrı bir yeri olan kahvenin toz haline getirilmesinde kullanılan ve içinde genellikle kahve dövülen, taştan ya da ağaçtan yapılmış büyük havan hangisidir?

Hadi İpucu cevabı : Dibek

Dibek, “Taştan ya da ağaçtan yapılmış, genellikle tahılın kabuğunu ayıklamada, tahıl ve benzeri şeyleri ezmede yararlanılan büyük havan” olarak geçiyor sözlüklerde. Dibek kahvesi ise, Türk kahvesinin ve çeşitli bitkilerin bu koca havanda yani dibekte dövülerek, iyice toz haline getirilmiş hali oluyor.