17 Ağustos depremi ve korona arasında ilginç benzerlik. Uzman isim ne olduğunu açıkladı

17 Ağustos depremi ve korona arasında ilginç benzerlik. Uzman isim ne olduğunu açıkladı
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Efekan Coşkunseven, 17 Ağustos depreminden sonra yaşandığı gibi bugün de gözlüklerinden kurtulmak isteyen kitlede artış yaşandığını söyledi.

Türkiye’yi derinden yasa boğan 17 Ağustos depremi ile korona virüs salgını arasındaki ilginç benzerlik dikkat çekti. Habertürk’ten Ceyda Erenoğlu’nun özel haberine göre Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Efekan Coşkunseven, iki tarihi olay arasındaki benzerliğe dikkat çekti.

“GÖZLÜKLERİNDEN KURTULMAK İSTEYEN SAYISI ARTTI”

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Efekan Coşkunseven, 17 Ağustos depreminin ardından da aynı senaryonun yaşandığını belirterek, “Konunun bir de güvenlik boyutu bulunuyor. Başta gözlükle araç kullanan; Otobüs, minibüs ve taksi sürücüleri olmak üzere buğulanan gözlük camları birçok kişi için tehlike oluşturmaya başladı. Benzerini 17 Ağustos Depremi'nin hemen ardından gördüğümüz bir duygu ile hastalar ‘Ya gözlüğüme ulaşamaz ve yolumu göremezsem” endişesi ile lazer ve benzeri uygulamalara yönelmişti. Gözlük kullanıcıları içinde olduğumuz Covid-19 döneminde de aynı duyguyu hissediyor ve gözlüklerinden kurtulmak isteyen kitlede ciddi bir artış olması dikkatimizi çekiyor” dedi.

Kaynak: Habertürk