Eski Türkiye'nin taş gibi ayakkabısıydı. Beykoz'da üretiliyordu. Fabrika kapatıldı

Eski Türkiye'nin taş gibi ayakkabısıydı. Beykoz'da üretiliyordu. Fabrika kapatıldı
Sosyal medya hesabı Twitter'da paylaşılan bir reklam afişi, görenleri geçmişe götürdü.

Bir zamanlar ürettiği ürünler kapış kapış giderken, zarar ettirilerek kapattırılan fabrikanın su geçirmez ayakkabı tanıtım afişi gören herkesi duygulandırdı.

Beykoz Sempozyumu resmi Twitter hesabından, Prof. Dr. Önder Küçükerman''ı kaynak göstererek bir paylaşımda bulundu. Paylaşımı görenler, adeta geçmişe gitti. 

Söz konusu paylaşım, 1950''lerde üretilen bir ayakkabının reklam afişi. Ayakkabı, Beykoz Fabrikası''nda üretilmiş. 

Ayakkabı, ''Martı gibidir içlerine su geçirmez'' şeklinde tanıtılıyor. 

İşte o reklam afişi:

BEYKOZ KUNDURA FABRİKASI''NA NE OLDU?

Cumhuriyet’ten sonra Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası olarak çalışan fabrikanın yıllık kapasitesi 1 milyon 860 bin çiftti. 1968 yılından itibaren 178 memur, 2317 işçiyle faaliyet gösteriyordu.

1986 itibariyle fabrika zarar etmeye başladı. 1993 yılında fabrikanın çevreyi ve Boğaz’ı kirletmesi nedeniyle Çevre Bakanlığı talimatıyla deri bölümünün kapatılmasına karar verildi. 1999 yılında ise Bakanlar Kurulu’nun kararıyla fabrikanın kapatılma süreci başladı.

Özelleştirme kararının çıkmasıyla 2004 yılında Beykoz Kundura, Yıldırım Holding bünyesine katıldı. Yaklaşık 30 milyon dolara Yıldırım Holding''e satılan Beykoz Kundura Fabrikası, 183 dönüm arazisiyle, bugünkü rakamlarla yaklaşık 3 milyar dolar.

YILDIRIM HOLDING A.S. İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, dünyanın bir numaralı denizcilik yayını Lloyd’sa Liste tarafından hazırlanan 2011 yılı Denizcilik Dünyasının En Etkili 100 Is mi listesinde 50. sırada yer aldı.

Yüksel Yıldırım aynı zamanda Samsunspor Futbol Kulübü sahibi, yönetim kurulu başkanı ve Samsunspor Kulübü başkanı.

İlgili Haberler