Ali Kıdık İlker Aycı’nın Los Angeles'te jeti olduğunu iddia etti! 2 aydır imzalanmıyordu, gözler büyükelçiler kararnamesinde

Ali Kıdık İlker Aycı’nın Los Angeles'te jeti olduğunu iddia etti! 2 aydır imzalanmıyordu, gözler büyükelçiler kararnamesinde
Türk Hava Yolları'nı zarara uğratıp, Yönetim Kurul Başkanlığı görevinden ayrılan İlker Aycı Hindistan'da da tutunamadı. İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, Aycı’nın Los Angeles’ta jeti olduğunu iddia etti.

İlker Aycı''nın göreve getirildiği 2015 yılında bu yana görevde kaldığı sürede yaşadığı gerileme ve değer kabı ortaya çıktı. 6 yıllık dönemde kurumun net kredi borcu 4 milyar dolara ulaşmıştı.

Kazakistan''da yaşanan sokak olaylarının ardından, Türk Hava Yolları (THY) personeliyle birlikte başkent Nur Sultan''da mahsur kalan Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı''nın, ülkeden öncelikli olarak tahliye olması bardağı taşıran son damla olmuştu.

THY Başkanı İlker Aycı, 30 personeli Kazakistan''da bırakıp eşiyle dönmüştü. Üstelik kendisi ve eşinin Kazakistan’a giderken, bağlı olduğu kamu makamlarına bilgi vermeden, gizlice ve şahsi gezi için gittiği olaylar patladıktan sonra ortaya çıkmıştı.

Aycı, eşiyle birlikte ve THY personelini geride tehlike içinde bırakarak, THY''ye ait bir kargo uçağıyla gizlice ülkeyi terk ettiğinin öğrenilmesinin ardından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

THY’den ayrıldıktan sonra Aycı, 1932''de Tata Airlines adıyla kurulan ve ülkenin bayrak taşıyıcısı olan Hindistan Havayolları''nın (Air India) başına geçmişti.

Kısa süre önce Aycı''nın hakkında çıkan iddiaların Hindistan''da tartışmalara neden olması nedeniyle görevi kabul etmediği ileri sürülmüştü.



ALİ KIDIK’TAN BOMBA İDDİA

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri ve Airport Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, Aycı’nın Los Angeles’ta jeti olduğunu iddia etti.

“Maksimum iki ay vermiştim, iki gün bile gidemedi” diyen Kıdık, "THY’nin devrik CEO’su İlker Aycı Hindistan hikayesine başlayamadı. Air İndia hayalleri suya düştü. Nedenlerine çok şaşıracaksınız. Artık Los Angeles’ta aldığı jete CEO’luk yapar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler