Balyoz'da tahliye kararı çıktı

Balyoz'da tahliye kararı çıktı
Tüm Balyoz sanıkları için tahliye kararı verildi.

Büyük sevinç

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 230 sanık için yeniden yargılama ve infazın durdurulması kararını açıklamasıyla, mahkeme önünde bekleyen avukatlar "Tahliye, tahliye" diye bağırarak sevinçlerini ortaya koydu. Sanık yakınları, erken saatlerde cezaevlerine akın ederken, aileler karardan çok önce kışlaların içine alındı.

Cezaevinde kimse kalmadı
Kararın resmiyete dönüşmesiyle birlikte muazzaf askerler askeri cezaevlerinden, emekli askerler sivil cezaevlerinden tahliye edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla cezaevlerinin önüne gelen vatandaşlar tahliye edilenleri sevinç gösterileriyle karşılarken, hep bir ağızdan "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı. Yollarda ise Türk bayraklarıyla bezenmiş araçlar konvoylar oluşturdu.

Muazzaflar göreve dönüyor
Balyoz kararı sonrası emekli edilmeyen muvazzaf askerler göreve dönecek. Aralarında 13 generalin yer aldığı muvazzafların 95'i albay, 15'i yarbay, 4'ü binbaşı ve 1'i de yüzbaşı rütbesinde. Bu isimler arasında Koramiral Deniz Cora ile Hava Korgeneral Turgut Atman, Tümamiraller Erdem Bener ve Sinan Ertuğrul, Hava Tümgeneral Ayhan Gümüş, Tümgeneral Gürbüz Kaya da var.

Alan salı günü yemin edecek
MHP Milletvekili Engin Alan'ın eşi Nevin Alan ve kızı Tülin Alan, milletvekillerine tahsis edilen araçla cezaevi kampüsü içine girererek Engin Alan'ı karşıladı. Bu arada, Engin Alan'ın kızı Tülin Alan Pekkoç sevincini Twitter'da "Veee o gün geldi..... Tahliyeeeeeee..." diye paylaştı. MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın salı günü TBMM'ye giderek yemin edeceği bildirildi.