Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak
Binlerce öğretmen atanmak için sabırsızlıkla beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, 20 bin atama olacağını açıklaması gelince gözler atama takvimine çevrildi. 2021 Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, kaç kişi atanacak? Öğretmen atama takvimi yayımlandı mı? Sorularının cevapları merakla bekleniyor. Peki, 2021 Yılında öğretmen atamaları ne zaman olacak, tercihler ne zaman alınacak? Atanmayı bekleyen öğretmenlerinin merakla beklediği atama haberi için tüm detaylar…

Atanmayı heyecanla bekleyen öğretmenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atama açıklamasının ardından öğretmen ataması 2021 takvimmi sabırsızlıkla beklenmeye başladı. Öğretmenler, takvimin bir an önce yayınlanmasını istiyor çünkü bu takvime göre tercih yapacaklar. Peki MEB öğretmen atamaları 2021 hakkında son dakika duyuru yaptı mı? 2021 yılında kaç öğretmen atanacak belli oldu mu?

ÖĞRETMEN ATAMALARI 2021 NE ZAMAN?

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi''nde düzenlenen Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni''nde yaptığı konuşmada atama haberini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"2002 yılından bugüne kadar toplam 693 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Bu vesileyle öğretmen adaylarımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız. Bu öğretmenlerimizin de katılımıyla yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Yeni yapacağımız 20 bin öğretmen atamasının şimdiden eğitim öğretim camiamıza, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum."



ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2021 YAYIMLANDI MI?

2021 Yılının öğretmen atama takvimi henüz yayınlanmadı. Önümüzdeki günlerde MEB tarafından öğretmen atama takvimi yayımlandığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

2020 YILINDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANDI?

2020 yılında yapılan öğretmen atamalarının branşı 60 ayrı branştan seçildi. 2020 yılında 50 taban puanıyla binlerce öğretmenin ataması yapıldı. İşte 2020 yılında branş sıralamasına göre öğretmen atamalarının bazıları...

Sınıf öğretmenliği ataması 2831,

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801,

İngilizce öğretmeni ataması 1739,

Okul Öncesi öğretmeni ataması 1518,

İlköğretim Matematik öğretmeni ataması 1701 olarak verildi.