2021 YKS baraj puanı düşürüldü mü? TYT AYT baraj puanı kaç oldu?

2021 YKS baraj puanı düşürüldü mü? TYT AYT baraj puanı kaç oldu?
YKS barajı düşürüldü mü sorusunun cevabı MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından sonra gündem oldu. Üniversite sınav sonuçlarına göre pek çok adayın baraj altında kalması sonrasında 2021 YKS sınavında barajın düşürülmesi geçerli olacak mı? Peki, 2021 YKS baraj puanı kaç? TYT AYT baraj puanı kaç oldu?

Üniversiteye girişte tercih dönemi devam ederken baraj puanlarının düşürülmesi gündeme geldi. Yükseköğretim Kurulu’ndan konu hakkında gelen son dakika açıklaması dikkatlerden kaçmadı. Yetkililer, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğünü söyledi.

Buna istinaden de çok sayıda adayın baraj altında kaldığı kaydedildi.

2021 YKS Sınavında Baraj Puanı Düşürüldü Mü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığı kaydedilmişti. Erdoğan''ın, yeni YÖK Başkanı Erol Özvar''la bu konuda bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdiği belirtildi.

Alan Yeterlilik Testi''nde barajın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 180''den 170''e düşürülmesi gündeme gelebilecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün barajın düşürülmesi çağrısında bulunmuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli açıklamasında,”TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir.” ifadelerine yer vermişti.
 

İlgili Haberler