2022 Türkiye'sinde elektrikten muma geçildi!

2022 Türkiye'sinde elektrikten muma geçildi!
Art arda gelen zamlar, aylık kilovatsaatlik tüketim sınırı derken faturaların altından kalkamayan vatandaşlar çareyi mum yakmakta buldu. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bakkal işleten Yusuf Aslansofuoğlu, "Mum satışlarımız 10 günden beri patlama yaptı. Günlük 20 tene 25 tane satıyorum. Daha önce cereyan kesildiğinde satıyordum; 2 tane 5 tane." dedi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan esnaf Yusuf Aslansofuoğlu, elektrik faturalarına gelen zammın ardından mum satışlarını arttığı açıkladı. Aslansofuoğlu, şunları söyledi:

"Mum satışlarımız arttı. Biz de karanlıkta duruyoruz. Artık biz de mum yakmaya başladık. Dolabı çalıştıramıyoruz, akşam 2 saat elektrik yanıyor; 3’e katlamış 4’e katlamış. Duruma göre fazla gelirse artık... Yazın dolap olmazsa biz çalışamayız. Eğer dolap da kurtarmazsa mecbur kapatıp gideceğiz, marketlere hibe edeceğiz.

"MUM SATIŞLARI PATLADI"

Mum satışlarımız 10 günden beri patlama yaptı. Çok aile artık akşamları televizyonun ışığında, mutfağa giderken de mumla gidiyormuş öyle diyorlar. Günlük 20 tene 25 tane satıyorum. Daha önce cereyan kesildiğinde satıyordum; 5 tane 2 tane. 210 kilovata çıkardılar zaten biz kısarak yakıyoruz. Akşam dolabı kapatıp sabah açıyorduk korkumuzdan. Yani bu bizi kurtaracak bir durum değil. Kendi paramızla yapılan barajlardan kendi vergilerimizden yapılan barajlardan idam sehpasına taht kurmuşuz."

“BİR MUM 2 GÜN GİDİYOR”

Bakkala mum almaya gelen Bekir Cinkara adlı vatandaş, "Ben bu mumu elektrik zamlı geldiği için alıyorum; geceleri mum yakıyorum, elektriği söndürüyorum. Önceleri 150 TL, 160 TL geliyordu. Şimdi bana 270 TL, 280 TL elektrik geliyor. Ben de bu mumu almaya mecburum. Bu mum 2,5 lira bana 2-2,5 gün gidiyor" dedi.

İlgili Haberler