22 Ocak 2019 Salı reyting sonuçları açıklandı

22 Ocak 2019 Salı reyting sonuçları açıklandı
22 Ocak Salı reyting sonuçları açıklandı mı? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz mı, yoksa Kadın mı reytinglerde birinci geldi. Dün akşam belli oldu. İşte sonuçlar...

22 Ocak Salı reyting sonuçları dizi severler tarafından büyük bir heyecanla merak ediliyor ve araştırılıyor. Dün akşam ekranlarda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, yoksa Kadın dizisi mi Günü zaferler kapadı işte detaylar…

22 Ocak Reyting Sonuçları

22 Ocak tarihinde; Total'de Fox TV'de yayınlanan "Kadın" dizisi 1. sıraya otururken, 2. sırada atv'de ekrana gelen "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisi, 3. sırada ise "Fatih Portakal ile Fox Ana Haber" yer aldı.

AB'de 1.'lik "Kadın"ın, 2.'lik "Fatih Portakal ile Fox Ana Haber"in, 3'ncülük ise "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinin oldu.

REYTİNG NEDİR VE NASIL ÖLÇÜLÜR

Reyting televizyon yöneticileri için kararlarında kilit rol oynayan göstergelerden biridir. Hatta mutlaka bazı dizilerin ve programların reyting kurbanı olduğunu duymuşsunuzdur. Peki nedir bu reyting ? Reyting nasıl ölçülür? Reyting denekleri nasıl ölçülür? Reyting nedir?Reyting temel olarak hangi programın ve televizyon kanalının ne kadar izlendiğini ortaya çıkaran sistemin adıdır. Bu ölçümler belirli sayıdaki deneklerin televizyonlarına takılan cihazlar aracılığı ile gerçekleştirilir. Bu cihazların nerede ve kimde olduğu bilinmez. Son bilgilere göre yaklaşık 2200 evde reyting ölçüm cihazı olduğu biliniyor.Reyting oranları nasıl hesaplanır ?Reyting oranları belirlenen deneklerin televizyonlarına bağlanan peoplemeter adı verilen cihazlar aracılığı ile belirlenir. Bu cihazlar deneğin saat kaçta hangi kanalı izlediğini ne kadar süre ile izlediğini ortaya koyar ve tüm televizyonlara ve programlara bir yüzde ve puan verir. Buna göre bir sıralama yapılır.Total adı verilen puantaj ve sıralamada tüm deneklerin değerlendirmeleri göz önünde bulundurulurken AB adı verilen sıralamada ise gelir seviyesi ve eğitim seviyesi diğer deneklere nazaran daha yüksek olan grubun sıralamasıdır.Reyting denekleri nasıl seçiliyorReyting denekleri şirketlerin aldığı başvurular arasından seçiliyor. Denekler evlerinde televizyonlarını açtığı cihaz kayda giriyor ve hangi kanal izleniyorsa onun reytingi artmaya başlıyor.Denekler bunu genellikle ücret yerine "hediye" karşılığı yaparlar. Hediyelerin televizyon olması ve aileyi zenginleştirecek düzeyde olması yasaktır. Tost makinesi, meyva sıkacağı gibi ufak ürünler hediye edilebilir.