23 Kasım 2018 Cuma reyting sonuçları açıklandı

23 Kasım 2018 Cuma reyting sonuçları açıklandı
23 Kasım Cuma reyting sonuçları açıklandı mı? Arka Sokaklar mı, Gülperi mi, İstanbullu Gelin mi, Kızım mı, reytinglerde birinci oldu sorusu dün akşam itibariyle cevap bulmuş oldu.

23 Kasım 2018 Cuma reyting sonuçları tüm diziseverlerin merakla beklediği konulardan birisidir. Dün akşam Arka Sokaklar mı, Gülperi mi, İstanbullu Gelin mi, Kızım mı hangi dizi reytinglerde birinci oldu sorusu her hafta olduğu gibi bu hafta da cuma gecesine damgasını vurdu. Kıyasıya bir mücadele yaşandı. İstanbullu Gelin'in son bölümünde Boran aişles eski evlerine geri dönmüştü. Öte yandan Kızım dizisinde de Asu Öykü'nün kendi kızı olduğunu söylemişti. Peki hangisi zirvede işte detaylar...

23 KASIM CUMA REYTİNG SONUÇLARI

Totelde; Arka Sokaklar birinci olurken, Fatih Portakal ile FOX Ana Haber ikinci, Gülperi ise üçüncü oldu. Kızım dizisi ise beşinci sırada yer alırken İstanbullu Gelin yedinci sırada yer aldı.

AB'de; Fatih Portakal ile FOX Anaber birinci, İstanbullu Gelin ikinci, Kızım dizisi dördüncü, Arka Sokaklar ise beşinci sırada yer aldı.

REYTİNG HAKKINDA SON NOTLAR

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.