3. doz aşı olanlara karantina uygulanacak mı? Karantina kaldırıldı mı?

3. doz aşı olanlara karantina uygulanacak mı? Karantina kaldırıldı mı?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının hemen sonrasında 3. doz aşı olanlara karantina uygulaması konusunda açıklamalarda bulundu. Bilim Kurulu'nda alınan yeni kararlar doğrultusunda aşısı tam olan temaslılara karantina uygulamasında değişikliğe gidildi. Peki, 3. doz aşı olanlar karantina uygulamasına girecek mi?

12 Ocak tarihinde Bilim Kurulu toplantısının hemen sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yeni açıklamalar geldi. Dünyada etkinliğini sürdüren ve Türkiye''de de baskın hale gelen Omicron varyantı ile ilgili son durum değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu haftalık değerlendirme için video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan kurulun gündeminde illerdeki vaka sayıları ve hastaneye yatış oranları vardı.

3. Doz Aşı Olanlara Karantina Var Mı?

Bakan Koca, "Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler." dedi.

PCR Testi Zorunluluğu Kalktı Mı?

Bakan Kocai, PCR testi zorunluluğunun kaldırıldığını vurgulayarak, "Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır." açıklamasında bulundu.