33 STK'dan Mustafa Akıncı'ya tepki

33 STK'dan Mustafa Akıncı'ya tepki
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın skandal sözlerine Yavru Vatandan tepkiler gelmeye devam ediyor. KKTC'de Bağımsızlık İttifakı adıyla bir araya gelen 33 STK, Akıncı'ya istifa çağrısında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, federal devlet açıklamaları ve skandal Türkiye çıkışının yankıları gelmeye devam ediyor. 

Akıncı'ya Türkiye'nin yanı sıra yavru vatandan da çok sayıda tepki geldi. Son olarak Bağımsızlık İttifakı adı altında toplanan 33 STK'dan Akıncı'ya istifa çağrısında bulundu.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, Bağımsızlık İttifakı Konsey Başkanı Hasan Yılmaz Işık'ın yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye ve KKTC hükümetleri ile uyum ve birlikteliği sağlayamayan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Kıbrıs Türk Halkının davasına daha fazla zarar vermeden yapabileceği en hayırlı hizmet onuru ile istifa etmesidir" ifadelerine yer verildi.

"Kıbrıslı Rumların bile 56 yıllık Kıbrıs sorununda bu yönde bir iddiada bulunmadıkları vahim bir konuda Türkiye'yi zan altında bırakacak açıklama yapmasını İttifakımız bir KKTC Cumhurbaşkanı için kabul edilemez bir aymazlık olarak görmektedir" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Kıbrıs Türklerinin düşmanımız değil ortağımızdır deyip, Rum ve Yunanı yaptığı soykırım ve katliamlardan aklayan hiçbir taviz almadan vermedik taviz bırakmayan Cumhurbaşkanı Akıncı Kıbrıs görüşmelerinde 5 yıllık görev süresi içerisinde vaat ettiği anlaşmayı Rumlar ile sağlamakta başarılı olamamıştır."