5 yıllık limuzini 'Ekonomik ömrünü doldurdu' diye satıyorlar!

5 yıllık limuzini 'Ekonomik ömrünü doldurdu' diye satıyorlar!
Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen bir limuzin satılmasının ardından; bir limuzinin daha satılmak üzere Milli Emlak’a devredildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakanlık koltuğunda oturduğu 2004 yılında, Hyundai tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen 2 limuzine ilişkin araştırması dikkat çekiyor.

Tanal’ın bilgi edinme talebine ve soru önergesine cevap veren Cumhurbaşkanlığı, hediye 2 ‘Limuzin’ marka araçlardan birisinin kapatılan Başbakanlık tarafından ‘1 Sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği Genel Tebliği’nde belirlenen esaslar çerçevesinde 2015 yılında TBMM’ye, diğer aracın ise kullanım süresini doldurduğundan ‘Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı’ düzenlemek suretiyle ilgili mevzuat çerçevesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini söylemişti.

2014 MODEL LİMUZİN DE SATIŞTA!

oda tv'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı’nın bu cevabı üzerine Tanal, limuzinlerin akıbetine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurmuştu. Tanal’ın beklediği ilk cevap Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden geldi.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi imzasıyla Tanal’a verilen cevapta, kapatılan Başbakanlık tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilen limuzinle ilgili bilgi talep edildiği belirtilerek, “İdaremiz kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde değerlendirmeye esas olabilecek 2 araç (2004 model 06 AN… plakalı Hyundai LZ Limousine ile 06 GA… plakalı 2014 model Pronto Perdana Limuzin) tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Çiftçi’nin cevap yazısında, 2004 model Hyundai marka limuzinin ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle açık ihale usulüyle satıldığı belirtildi. 2014 model Proton Perdana marka limuzinin ise tasfiye işlemlerinin devam edildiği aktarıldı.

Mülga Başbakanlık Merkez Teşkilatı taşınır kayıtlarında iken 703 no.lu Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddesi gereği Başkanlığımıza (Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü- Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı) teslim edilen 06 GA… plakalı 2014 model Pronto Perdana (Limuzin) marka taşıtın ise 140 sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği uyarınca tasfiye işlemleri devam etmektedir.”

2014 MODEL PROTON PERDANA LİMUZİN SÜRPRİZİ

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi tarafından CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a verilen cevaptaki, “2014 model Proton Perdana marka limuzin” detayı dikkat çekti. 5 yaşındaki aracın “ekonomik ömrünü doldurduğu” gerekçesiyle önümüzdeki günlerde satılacak olması şaşırtıcı bulundu.

Ayrıca 2014 model Proton Perdana marka limuzinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen araçlardan biri olup olmadığı merak konusu oldu.