64. akil: Kerry

AKP iktidarı herhalde bilinçaltında kendisinin de anormal saydığı PKK ve Apo politikasını şirinleştirmek ve hediye paketi kıvamına getirmek için kendi mayalarına uygun 63 Türkiye vatandaşını (Türkiye vatandaşı kendi tabirleri) tayin etti. Bu tayin edilen 63 görevli, Türk halkına AKP’nin anormal politikasını normalmiş gibi bölge bölge gezerek anlatacaklar. Akiller ne kadar akıllı ve becerikli olursa olsun yanlışı doğru yapamazlar. Zaten senin politikan normal olsaydı, 63 aklı evvele gerek duymazdın. Bu yöntem ve tayin edilenler halk ve muhalefet nezdinde hoş karşılanmayınca Başbakan ve adamları 63 yandaşının ve suç ortağının ne kadar akil olduğunu anlatmaya çalışmaktadırlar. Bu kadın ve erkeklere moral olsun diye Amerikalı ağabeyleri ABD Dışişleri Bakanı Kerry, AKP’nin Kürt açılımına ve 63 fedaisine destek verdi. Bu destek T.C. Anayasasına ve uluslararası diplomatik teamüllere aykırıdır. Zira Kerry, 1-2 Mart ve 8-9 Nisan 2013 tarihlerinde bir ay içinde iki kez Türkiye’ye gelmiştir. ABD Dışişleri Bakanı’nın işi ABD Başkanı’ndan daha fazladır. Çok önemli bir çıkarları yoksa bu yoğun seyahat trafiğinde zırt pırt Ankara’ya sempati olsun diye gelmez. Basında Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ı ikna etmesi için geldiği yazıldı. Bu sadece konuştuğu önemli konulardan birisi olabilir, sadece bunun için gelmez. ABD dışişleri bakanları korumaları, danışmanları, diplomatları ve yardımcı personeliyle birlikte özel bir uçakta yaklaşık 50 kişiyle dolaşırlar. Bırakınız siyasi muhalefetin ve özgür basının denetimini, ABD devlet müfettişleri harcadıkları her kuruşun hesabını sorarlar. Bu ayrı bir yazı konusu olmalıdır, amacımız bunu anlatmak değil, dolayısıyla bu konuyu burada noktalayalım.
Kerry, 8 Nisan’da Anıtkabir defterine diplomatik kurallara uymadan Anayasada yer alan  “Türk Milleti” (Turkish Nation) tabiri yerine  “Türkiye Vatandaşları” yani Turkey’s Citizens tabirini kullanmıştır. AKP ve yandaşları Anayasa değişmeden “Türk Milleti” tabirini kaldırıp “Türkiye Vatandaşı” tabirini kullanmaktadır. Kerry de bundan esinlenerek yabacı devlet adamlarının mevcut Anayasaya uygun davranması gerekirken, durumdan vazife çıkararak aklı sıra dönüştürülen Türkiye’ye dış destek vermektedir. Bu uluslararası hukuka ve diplomatik teamüllere aykırıdır. Bu davranış başka bir ülkenin iç işlerine karışmadır. Bu da bir suçtur.
Kerry’nin Kürt açılımına verdiği desteği, Türk adını tarihte ilk defa devlet adı olarak kullanan Atatürk’ün kabrinde yapması da manidardır. Amerikalılarda bu tür köklü ve prensip değişiklikleri ayaküzeri olmaz, bunun anlamı şudur: Amerikan dışişleri bakanlığı bu değişiklik kararını almış ve Dışişleri Bakanı vasıtasıyla da uygulatıp tavırlarını kamuoyuna duyurmuşlardır. Buna sadece bir hukuk ve diplomasi dili değişikliği olarak bakmamak gerekir. Bu değişiklik Amerikan devletinin Türkiye’nin siyasi etnik ve hukuki yapısındaki değişiklikleri onamasıdır. Bundan böyle Amerikan yöneticileri Türkiye’ye ulusal bir devlet olarak bakmayacaklar ve öyle davranmayacaklar demektir. AKP yönetimi kendisine oy veren Türklerin bilgisizliği ve bilinçsizliğinden yararlanmaktadır. Aksi takdirde hiçbir Türk kendi adının silinmesine ve ulusal devletinin ortadan kaldırılmasına hatta sulandırılmasına izin vermez. Son dönemlerde MHP ve Devlet Bahçeli konuyu iyi bir şekilde kamuoyuna aktarmaktadır. CHP’de aynı şeyi yaparsa AKP dış destekli devleti ve milleti sulandırma politikasında başarılı olamayacaktır. AKP’nin içinde de şüphesiz çok sayıda yurtsever insan vardır. Onlara da ulaşarak dış destekli Türkiye’yi dönüştürme planı daha çabuk mağlup edilebilinir. Dönüştürülmüş yeni Türkiye olamaz ancak daha modern ve daha zengin bir Türkiye olabilir.

Yazarın Diğer Yazıları