9 gün sonra lanetli yıl 2020’nin bitmesini kutlamaya hazır mısınız? 2021'de neler olacak?

9 gün sonra lanetli yıl 2020’nin bitmesini kutlamaya hazır mısınız? 2021'de neler olacak?
Yaşanılan olaylar nedeniyle 2020 yılı adeta "felaket senesi" olarak adlandırıldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgınının ortaya çıkması, Elazığ ve İzmir'de yaşanan yıkıcı depremler gibi olaylar yaşandı. Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir ise 2020 yılının bitmesine az bir süre kala bomba bir paylaşım yaptı.

Gerçekleşen olaylar nedeniyle felaket senesi olarak adlandırılan ve herkesin bir an önce bitmesini beklediği 2020 yılının sonu için 9 gün kaldı. Türkiye'de de yaşanan doğal afetler ve korona virüs salgının etkisi bütün seneyi zor bir hale getirdi.

Türk Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, felaket yılı olan 2020'nin bitmesine sayılı günler kala sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Oğuz Tongsir yaptığı paylaşımda, "Bu hayatımda bir ilk olacak. Yılbaşında 2021'in gelişini değil, 2020'nin gidişini kutlayacağım." ifadelerini kullandı.

untitled-1-028.jpg

İŞTE 2020 YILINDA TÜRKİYE'DE OLANLAR:

24 Ocak - Elâzığ açıklarında Richter Ölçeğine göre 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 41 kişi öldü.

4-5 Şubat - Van çığ faciası: Van'da gerçekleşen 2 çığ faciasında toplam 41 kişi ölmüştür.

5 Şubat - Pegasus Hava Yolları'nın 2193 sefer sayılı uçuşu: İzmir-İstanbul seferini yapan ve Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkan uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkmış, 177 yolcu ve 6 mürettebattan arasından üç kişi hayatını kaybederken 179 kişi yaralanmıştır.

27 Şubat - İdlib'te Suriye Rejimi tarafından Türk konvoyuna saldırı sonucu 33 asker şehit oldu, 32 asker yaralandı.

11 Mart - Türkiye'de COVID-19 salgını: Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de ilk kez Korona virüs vakasına rastlanıldığını açıkladı.

14 Haziran - Bingöl, Karlıova açıklarında Richter Ölçeğine göre 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

3 Temmuz - Sakarya, Hendek'te havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. 6 işçi vefat ederken 114 işçi yaralandı.

23 Ağustos - Giresun ve yedi ilçesinde sel ve heyelan felaketi meydana geldi. 6 kişi öldü.

11 Ekim - Hatay, Belen'de başlayan orman yangınları diğer ilçelere sıçradı. 400 hektar orman yandı.

30 Ekim - 2020 Ege Denizi depremi; Kuşadası Körfezi merkezli olarak, Seferihisar açıklarında Richter ölçeğine göre 6,9 büyüklüğünde deprem ve etkisiyle tsunami gerçekleşti. İzmir'in birçok ilçesinde binalarda hasar oluştu. 117 kişi hayatını kaybetti,1035 kişi yaralandı.

DÜNYADA OLAYLAR:

Endonezya'yı sel vurdu: 53 kişi hayatını kaybetti

Endonezya'da şiddetli Mason yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymalarında en az 53 kişi hayatını kaybetti. Yılbaşı gecesinde başlayan ve yaklaşık 4-5 gün süren yağmurlar sebebiyle yaklaşık 200 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ulusal Afet Ajansı Yönetimi (BNPB) 30 milyon insanın sel sularından etkilendiğini duyurdu. Bu doğal afet, son 13 yılın en büyük sel felaketi olarak kayıtlara geçti.

YANARDAĞ PATLAMASI ENDONEZYA'YI VURDU

Endonezya'da, Küçük Sunda Adaları'nın doğu kesiminde yer alan Doğu Nusa Tenggara kentindeki Ili Lewotolok Yanardağı’nda meydana gelen patlama, bölgede bulunan 28 köyden 2 bin 800 kişinin evlerini terk etmesine yol açtı.

İran Ukrayna Hava Yolları'na ait yolcu uçağını yanlışlıkla vurdu: 176 ölü

İran bir füze ile Ukrayna Havayolları'na ait bir yolcu uçağını yanlışlıkla vurdu. Yaşanan kriz uluslararası bir boyuta taşındı. 176 yolcu taşıyan PS-752 sefer sayılı Boeing 737 uçağa iki füze isabet ettiği belirtilirken, kazada kurtulan olmadı. İranlı yetkililer ilk açıklamalarında uçağın mekanik bir arıza sonucu düştüğünü açıklamıştı.