A Haber'in Taliban sözcüsünü canlı yayına bağlamasına Gazeteci Erk Acarer'den tepki

A Haber'in Taliban sözcüsünü canlı yayına bağlamasına Gazeteci Erk Acarer'den tepki
Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen A Haber’in canlı yayınına konuk oldu. Türkiye’nin ‘kardeş ülke olduğunu’ iddia eden Şahin, ‘işbirliğine sıcak baktıklarını’ açıkladı.

A Haber, Afganistan''ın başkenti Kabil''e giren Taliban’ın sözcüsü Suhail Şahin’i canlı yayına bağladı. Şahin, Türkiye’nin ‘kardeş ülke olduğunu’ iddia etti.

“Herkesin içi rahat olsun. Kimse için tehdit oluşturmuyoruz” diyen Şahin şu ifadeleri kullandı:

 “Burada kardeş ülkenin bizimle olması çok güzel. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Herhangi bir parasal yardım ya da işbirliği için Türkiye’yle bir arada isteriz” 

Gazeteci Erk Acarer ise sosyal medya hesabından, Taliban sözcüsünün A Haber''e çıkarılmasına tepki gösterdi. Acarer, "Gazeteci herkesle temas eder. Fakat siz Taliban propagandası yapıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

ABD’nin ülkeden askerlerini çekmeye başlamasıyla Taliban, başkent Kabil dahil tüm büyük vilayet merkezlerinin kontrolünü ele geçirmişti. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeyi terk ederken, çok sayıda ülke, Afganistan’daki personelini tahliye ediyor. Binlerce Afgan, Kabil’de havaalanına akın ederek ülkeyi terk etmeye çalışıyor.

İlgili Haberler