ABD ayağa kalkmıştı! George Floyd’u öldüren polis Derek Chauvin serbest bırakıldı

ABD ayağa kalkmıştı! George Floyd’u öldüren polis Derek Chauvin serbest bırakıldı
ABD'de siyahi bir vatandaş George Floyd'u nefessiz bırakarak hayatını kaybetmesine sebep olan polis memuru Derek Chauvin’, 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı.

25 Mayıs’ta ABD’nin Minneapolis kentinde polis memuru Derek Chauvin, siyahi George Floyd’un boğazına diziyle bastırarak ölümüne sebep olmuştu.  Olayın görüntülerinin sosyal medya yayılmasının ardından ABD başta olmak üzere birçok ülkede ırkçılık karşıtı protestolar başlamıştı.

Reuters’ta yer alan habere göre Floyd’un ölümüyle suçlanan polis Derek Chauvin’in kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

NEFESSİZ KALIP HAYATINI KAYBETTİĞİ SON GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKMIŞTI

Chauvin'in diziyle boğazına yaklaşık 9 dakika boyunca baskı yaptığı George Floyd'un polis kamerasından çekilmiş son görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Polis memurları Thomas Lane ve Alex Kueng'in kullandığı “vücut kameraları”ndan 46 yaşındaki Floyd'un aracından çıkmadan önce söyledikleri ve yakarışı görülüyor.

Videoda polis memurlarına yalvaran Floyd, “Gözünüzün içine bakıyorum memur bey. Lütfen beni vurmayın. Ben yakın zamanda annemi kaybettim dostum” diyor.

Aracından çıkarılan Floyd daha sonra kelepçelendiği sırada, “Akıl sağlığım yerinde değil, polisten korkuyorum. Anksiyete sorunum ve klastrofobim var” ifadesini kullanıyor.

KAYNAK: REUTERS

İlgili Haberler