ABD Washington Büyükelçiliği'nde 29 Ekim'de Erdoğan'ın posteri asıldı

ABD Washington Büyükelçiliği'nde 29 Ekim'de Erdoğan'ın posteri asıldı
ABD Washington Büyükelçiliği'nde ülkenin kurucu lideri veya bayrağını yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterinin kullanılması tepki çekti.

ABD Washington Büyükelçiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla elçilik binasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini astı. Bu durumun tarihte bir ilk olduğunu söyleyen Emekli Amiral Türker Ertürk sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

ABD''deki büyükelçilik binasına ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı yerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın posterinin asılmasına tepki gösteren Emekli Amiral Türker Ertürk, "Tüm çağdaş ülkelerde milli günlerde kurucu lider ve/veya bayrak asılır, siyasi liderin resmi asılmaz" dedi.

Ertürk, sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

"Tarihimizde bir ilk oldu ve Washington Büyükelçiliğimiz binasının dış yüzeyine 29 Ekim’de Erdoğan’ın resmi asıldı. Buraya Atatürk ve/veya Türk Bayrağı asılmıştı 97 yıldır. Tüm çağdaş ülkelerde milli günlerde kurucu lider ve/veya bayrak asılır, siyasi liderin resmi asılmaz!"

Washington Büyükelçisi olarak görev yapan Hasan Murat Mercan''ın AKP''nin kurucu üyeleri arasında bulunması da dikkat çekti.

İlgili Haberler