ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
ABD'de parkta yaşanan silahlı saldırıda 2 kişi öldü, en az 5 kişi yaralandı

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 5’TEN FAZLA YARALI VAR

Saldırı dün, Peck Park''ta saat 15.50 civarında bir araba fuarının yapıldığı sırada meydana geldi. Los Angeles polisi, Twitter hesabından 2 kişinin hayatını kaybettiği, 5''ten fazla kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırı ile ilgili henüz bir şüphelinin gözaltına alınmadığını bildirdi.

OLAY YERİ İNCELEMELERİ SÜRÜYOR

Polis şefi Kelly Muniz ise yaptığı basın açıklamasında, parktaki beyzbol oyun alanında birden fazla kişinin vurulduğuna ilişkin ihbar aldıklarını ve bunun üzerine harekete geçtiklerini belirtti. Muniz, kaç saldırganın parktaki insanları hedef aldığının henüz bilinmediğini ancak olay yeri incelemelerinin sürdüğünü kaydetti.

ABD’nin Texas eyaletine bağlı Uvalde’de 24 Mayıs''ta Robb İlköğretim Okulu''nda gerçekleştirilen silahlı saldırıda 19’u çocuk 21 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, gerçekleşen silahlı saldırılara ilişkin açıklama yapmıştı.

"BEN ARTIK BU KONUDAN YORULDUM"

Biden, "Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız?" ifadesini kullanarak, Kongre''ye silah satışlarında düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Bütün silahlı saldırılar olmasa da birçoğunun önlenebileceğini ve bunun için de harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Biden, "Ben artık bu konudan yoruldum." değerlendirmesini yaptı.

Biden, sözlerini, "Bu tarz silahlı saldırılar dünyanın başka yerlerinde nadiren oluyor. Oralarda da akli dengesi yerinde olmayan insanlar var, orada da aile içi problemi olan insanlar var ancak bu tarz toplu silahlı saldırılar bu kadar sıklıkla asla olmuyor. Peki neden Amerika''da oluyor ve biz neden bu kıyımla yaşamak zorundayız?" diye tamamladı.