50 bin kişi ölecek, milyonlarcası kaçacak

50 bin kişi ölecek, milyonlarcası kaçacak
Rusya Ukrayna gerilimini konu alan bir raporda 50 bin sivilin hayatını kaybedebileceği Rusya’nın birkaç gün için de Kiev’i ele geçirebileceğine değinildi.

ABD’nin çok okunan gazetelerinden Washington Post’ta yer alan habere göre, ABD istihbaratı Rusya-Ukrayna gerilimindeki olası senaryolar ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı.

Raporda, Rusya’nın Ukrayna’yı 2 gün içinde tamamen işgal edebileceğini ve Kiev’i ele geçirebileceği kaydedilirken, çok sayıda sivilin de olası bir işgalde yaşamını yitireceği belirtildi.

ABD’li istihbarat yetkilileri en az 50 bin sivilin yaşamını yitirebileceğini açıklarken, yaklaşık 5 milyon Ukraynalının da bölge ülkelere kaçabileceğinin altını çizdi.

Washington Post, “Konuyla ilgili bilgisi olan yetkililer 83 Rus taktik taburu var ve her birinde yaklaşık 750 asker bulunuyor. İki hafta önce bunun sayısı 60’tı” ifadelerine yer verdi.

62 binden fazla askerin yanı sıra lojistik, hava desteği ve medikal destek sağlayan binlerce personelin de bölgede olduğuna dikkat çeken ABD’li yetkililer, bölgedeki Rus askerlerinin sayısının 130 bini geçebileceğine de dikkat çekti.

İlgili Haberler