Putin: Ukrayna NATO'ya katılır ve Kırım'ı döndürmeye çalışırsa Avrupa savaşa sürüklenecek

Putin: Ukrayna NATO'ya katılır ve Kırım'ı döndürmeye çalışırsa Avrupa savaşa sürüklenecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın NATO'ya alınması ve Kırım'ı döndürmeye çalışması durumunda Avrupa ülkelerinin Rusya ile savaşa sürükleneceğini söyledi.

Kremlin''de bugün de Ukrayna görüşmesi yapıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya gelirken, görüşmeye damga vuran anlar yaşandı.

Putin, Macron''u elleri cebinde karşıladı ve görüşme sırasında aralarındaki masanın uzunluğu dikkatlerden kaçmadı.

"NATO''NUN EYLEM PLANINDA RUSYA DÜŞMAN OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR"

İkili daha sonra ortak basın toplantısında konuştu. Putin yaptığı açıklamada, "NATO''nun eylem planında Rusya düşman olarak değerlendiriliyor. NATO, Rusya''ya ders vermeye kalkıyor. NATO üyeleri Ukrayna''ya silah pompalamayı sürdürüyor, bu konu Macron ile görüşüldü. Macron''un dikkatini Kiev''in Minsk Anlaşmalarına riayet etmemesine çektim. Kiev, Minsk Anlaşmalarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor." ifadelerine yer verdi.

"AVRUPA ÜLKELERİ RUSYA İLE ÇATIŞMANIN İÇİNE ÇEKİLECEK"

Öte yandan Putin, "Ukrayna NATO''ya katılır ve Kırım''ı döndürmeye çalışırsa, Avrupa ülkeleri otomatik olarak savaşa sürüklenecek ve bunun kazananı olmayacak" uyarısını yaptı.

"RUSYA İLE SAVAŞMAK İSTİYOR MUSUNUZ?

Putin bir Fransız gazetecinin sorusu üzerine, "Rusya ile savaşmak istiyor musunuz? Okurlarınıza, izleyicilerinize, internet mecralarını kullananlara sorun: Fransa''nın Rusya ile savaşmasını istiyor musunuz?" diye karşılık verdi.

İlgili Haberler