ABD'den skandal paylaşım. Merkez Komutanlığı PKK’lı teröristler için taziye mesajı yayınlandı

ABD'den skandal paylaşım. Merkez Komutanlığı PKK’lı teröristler için taziye mesajı yayınlandı
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) skandal bir paylaşıma imza attı. CENTCOM'un resmi Twitter hesabından, Suriye'de öldürülen PKK/YPG’li teröristler için taziye mesajı yayınlandı.

Suriye''de terör örgütü PKK/YPG ile olan işbirliğini sürdüren ABD''den skandal bir paylaşım geldi. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), etkisiz hale getirilen PKK/YPG''li teröristler için taziye mesajı yayınladı.

22 Temmuz''da Kamışlı''da öldürülen teröristlerden Çiyan Afrin kod adlı Salwa Yuşuk''un fotoğrafına yer verilen skandal paylaşımda, öldürülen teröristler için ''kritik savaşçılardı'' ifadesi kullanıldı.

PKK/YPG''nin kirli faaliyetlerinin arkasındaki teröriste övgüler dizildi. Teröristin, Suriye''de terör örgütü DEAŞ ile mücadelede önemli rol oynadığı belirtildi.

''KRİTİK BİR SDG LİDERİYDİ''

CENTCOM''un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutan Yardımcısı Salwa Yusuk (Ciyan Afrin) 2 kadın savaşçı ile birlikte 22 Temmuz 2022''de Suriye''nin Kamışlı kentinde düzenlenen bir saldırıda öldürüldü.''

Salwa, 2017''den bu yana, IŞİD''e karşı savaşan güçleri yöneten eden kritik bir SDG lideriydi. CENTCOM olarak bu 3 SDG savaşçısının ailelerine, halkına başsağlığı diliyoruz.''

İlgili Haberler