ABD’li komutanlardan skandal YPG talebi

ABD’li komutanlardan skandal YPG talebi
ABD’li komutanlardan terör örgütü YPG konusunda skandal bir talep geldi. ABD’li komutanlar, terör örgütü YPG’ye verilen silahların geri alınmamasını tavsiye etti.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

ABD’li komutanlardan terör örgütü YPG ile ilgili skandal bir talep geldi. ABD’li komutanlar, Suriye’de PKK/YPG’ye IŞİD’le savaştığı için verilen silahların geri alınmamasını tavsiye etti.

Reuters’in üç ABD’li kaynağa dayandığı habere göre, Pentagon konu ile ilgili net bir karar vermedi. Söz konusu planın önümüzdeki günlerde Beyaz Saray’a geleceği ve Başkan Trump’ın son sözü söyleyeceği öğrenildi.

Pentagon, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye verilen silahların geleceği ile ilgili bir yorum yapmanın ‘uygunsuz’ olacağını savundu.

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson, Suriye’den ‘kontrollü bir geri çekilmeye’ odaklandıklarını belirterek, öncekliklerinin Suriye’deki birliklerin güvenliğini sağlamak olduklarını söyledi. Beyaz Saray ise konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

ABD’li bir yetkili ise terör örgütü YPG’ye verilen silahların IŞİD’e karşı verilen mücadele sona erene kadar geri alınmayacağını söyledi.

Pentagon, YPG'ye sağladığı silahların ve gözetim zincirinin kayıtlarını tutuyor. Ancak ABD yetkilileri, tüm ekipmanı bulmanın neredeyse imkansız olacağını söyledi.

İlgili Haberler