ABD’nin kullandığı hava üssünde hareketlilik

ABD’nin kullandığı hava üssünde hareketlilik
Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'ın gündeme getirdiği ABD askerinin Erbil'e çekileceği iddialarının ardından ABD'nin Erbil'deki askeri üssünde yaşanan hareketlilik dikkat çekti.

ABD Başkanı Donal Trump'ın 'çekilme' açıklamalarının ardından bölgede hareketlilik devam ediyor.

Yazarımız Ahmet Takan'ın gündeme getirdiği ABD askerinin PYD/PKK'nın kontrolündeki Erbil'e çekileceği iddialarının ardından bölgede yaşanan hareketlilik ise dikkat çekti.

Takan, 23 Aralık'ta "ABD askerleri Erbil'e gidiyor... ACABA NE İÇİN?.." başlığı ile yayımlanan yazısında ABD askerinin Erbil'e çekileceğini bölgedeki kaynaklarına dayandırarak okuyucularına aktarmıştı. Takan, yazısında "ABD dışişleri personeli ayrılıyor. Askerleri yerinde ama operasyonlara katılanlar bir süre sonra Erbil'e geçecek. Bu da 1-2 ay sürer.Üslerdeki personel kalacak. Peki, Suriye'den gidenler Erbil'de ABD üslerinde tatil mi yapacaklar?.." ifadelerini kullanmıştı.

HARİRİ'DE HAREKETLİLİK BAŞLADI

PYD/PKK'nın kontrolünde bulunan Erbil'deki Hariri Hava Üssü'nde özellikle son bir hafta içinde Harir’de yoğun bir hava hareketliliği görüldüğünü ve üs çevresinde hazırlıklara başlandığı iddia edildi.

Üssü bu ay içinde farklı aralıklarla görüntüleyen AA ekibi de son birkaç günde yoğun bir helikopter trafiği ile üs civarında farklı amaçlarla kullanılan konteynerlerin sayısının arttığını gözlemledi.

Görüntülerde Harir’de birden fazla Chinook ve Sikorsky tipi ABD helikopter trafiğinin yanı sıra araç hareketliliği tespit ediliyor.

İlgili Haberler