Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı? CTE Açık cezaevi izinleri Ekim ayına uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı? CTE Açık cezaevi izinleri Ekim ayına uzatıldı mı?
Açık cezaevi izinleri daha önceden 30 Eylül tarihine kadar uzatılmıştı. Başta mahkum ve mahkum yakınları tarafından merak edilen sorulardan biriside açık cezaevi izinleri uzatılacak mı oldu. Peki, CTE açık cezaevi izinleri Ekim’e uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı? CTE Açık cezaevi izinleri Ekim ayına uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı konusunda araştırmalar başladı. Başta mahkum ve mahkum yakınlarının takip etti. CTE açık cezaevi izinleri konusunda son dakika açıklamaları yapılmaya devam etmekte. Eylül ayının son günlerine girdiğimiz şu dönemde dikkatler Adalet Bakanlığı’na çevrildi.

CTE açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri 30 Eylül tarihine kadar uzatılmıştı. CTE''nin uzatılma kararı alıp almayacağının yarın netlik kazanması beklenmekte.

Cezaevi izinlerinin uzatıldığına yönelik bir açıklama yapılmadı. En son açık cezaevleri izinleri 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatılmıştı. Kararın Eylül ayının son günlerinde verileceği tahmin ediliyor.

Açık cezaevi nedir?

Cezaevi ya da hapishane, hüküm giymiş kişilerin cezalarını çekmesi için hapsedildikleri yerler. Türkçede zindan ve mahpushane sözcükleri de zaman zaman -özellikle eski metinlerde- aynı anlamda kullanılır. Tutukluların, hükümlülerden ayrı olarak tutulduğu yere ise tutukevi denir.

Cezaevinde geçirilen süre suçun ağırlığına göre değişir. Çok ağır suçlarda suçlu ömür boyu hapsedilebilir. Yaşı küçük olan suçluların koyuldukları yerlere ıslahevi denir. Gözetim cezası alanlar da cezaevine koyulmazlar ama belirli bir süreyi özgürlükleri kısıtlanmış olarak geçirirler.

Açık cezaevleri tutuklulara aşırı kısıtlama getirmeyen cezaevleridir. Bu tür cezaevlerinde tutuklulara, hapisten çıktıktan sonraki yaşama hazırlayıcı bir eğitim verilir. Bazı cezaevlerinde tutukluların belirli beceriler kazanacağı atölyeler, eğitim olanağı sağlayan kütüphaneler vardır.