Sloganları bile ortak: Durmak yok, devam!

Sloganları bile ortak: Durmak yok, devam!
AKP ile PKK’yı aynı söylemde buluşturan ’çalıştay’ Kandil elebaşı Kalkan’ı coşturdu: Bu noktaya mücadeleyle geldik. Direniş sürecek, süreç ilerleyecek

Sloganları bile ortak: Durmak yok, devam!

Sessiz kalınan terörle gelen “başarı” itirafı!
PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Duran Kalkan, tavizleri son aşamaya taşıyan ‘çalıştay’ sonrası malumu ilan etti: AKP Hükümeti İmralı’ya gitmek, Amed’e gelmek, Önder Apo’ya ve halkımıza yalvarmak zorunda kaldı. Açığa çıktı ki, direniş geliştikçe sorunun çözümü yönünde adımlar atılacak, süreç ilerleyecek. 

Yeni tavizler için ülke genelinde terör tehdidi
Kesintisiz direniş eylemlerini Apo’nun özgürlüğü ve sorunun çözümüne kadar sürdüreceğiz. Eylemlerin tüm Türkiye’ye, metropollere yayılması gerekiyor. Sahte vaatler ve boş laflara kanmayız. 2014’ü mutlaka bir zafer yılı, Apo ve Kürdistan’ın özgürlük yılı haline getireceğiz, diyoruz. 

PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Duran Kalkan, Doğu ve Güneydoğu’daki terörist eylemleri “halk direnişi”, “özgürlük kıvılcımı” olarak niteleyerek, AKP hükümetini tehdit etti. Lice ve Meskan’daki terör eylemlerine övgüler yağdıran PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kalkan, “Halkı tehdit eden, yurtsever halkımız üzerine kurşun yağdırmaya çalışan o sadist, gözü dönmüş kişilikler bilmeliler ki, yaptıklarının hesabı misliyle sorulur. Herkes aklını başına almalı, haddini bilmeli” diye konuştu. Danimarka’daki yayınları Eutelsat şirketi tarafından kesilen Roj TV’nin Norveç’te kurduğu Sterk TV’ye konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kalkan, çok ilginç açıklamalarda bulundu. 

APO’ya yalvardılar
Türkiye’de son zamanlardaki terörist eylemleri öven Kalkan, şunları söyledi: “Lice ve Meskan direnişleri daha şimdiden tarihe iz bırakan, önemli sonuçlar veren direnişler haline geldi. Bu direnişler sayesiyledir ki, AKP Hükümeti İmralı’ya gitmek, Amed’e gelmek, Önder Apo’ya ve halkımıza yalvarmak zorunda kaldı. Açığa çıkmıştır ki, direniş geliştikçe Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorunun çözümü yönünde adımlar atılacak, süreç ilerleyecek. Kesintisiz bir biçimde başlayan direniş eylemlerinin Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümüne kadar kesintisiz sürdürülmesi gerektiği görüşündeyiz.” Eylemlerin tüm Türkiye’ye, metropollere yayılması gerektiğini söyleyen terörist başı, şöyle devam etti: “Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü gerçekleşene kadar da bu özgürlük direnişi kesintisiz bir biçimde devam edecektir. Bu temelde AKP hükümetine ve ilgili güçlere de şunu söyleyelim: Tehditler, zorbalıklar Kürt halkını ve demokratik güçleri artık durduramaz, sahte vaatler ve boş laflara da artık halkımız kanmaz. Dolayısıyla Kürt halkının eylemine saygı ile yaklaşmak, isteklerine kulak kabartmak ve kabul etmek gerekiyor. Bunun dışında hiçbir yol AKP hükümetini, Türkiye sistemini kurtaramaz, ayakta tutamaz. Halkımız üzerinde kurşun yağdırmaya çalışan o sadist kişilikler bilmeli ki, bunda ısrar ederlerse yaptıklarının hesabı misliyle sorulur. O nedenle herkes aklının başına almalı, haddini bilmeli. Sonuna kadar bu direnişi en zengin yöntemleri kullanarak sürdüreceğimizi ve 2014 yılını mutlaka bir zafer yılı, Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürlük yılı haline getireceğiz, diyoruz. ”