Adalet Bakanlığı sınavları son başvuru tarihi ne zaman

Adalet Bakanlığı sınavları son başvuru tarihi ne zaman
Adalet Bakanlığı sınavları için son başvuru tarihi ne zaman? Adalet Bakanlığı sınav yerleri ve sonuçları ile ilgili ayrıntıları da buradan ulaşabilirsiniz...

Adalet Bakanlığı sınavları son başvuru tarihleri ne zaman? Adalet Bakanlığı sınav tarihleri ve geç başvuru tarihleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri yayınlandı. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmak için başvuruda bulunan binlerce vatandaş son başvuru tarihini merak ediyor.  Adli Yargı, İdari Yargı ve Adli Yargı- Avukat'lık için gerçekleştirilecek olan Adalet Bakanlığı sınavları geç başvurular yarın alınacak. 29 Kasım'da gerçekleştirilecek olan Adalet Bakanlığı sınavları üç alanda gerçekleştiriliyor.

ADALET BAKANLIĞI SINAVLARINDA NELER SORULACAK

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testi: Tüm adaylar için ortak ve zorunlu testlerden oluşur.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi konularıyla ilgili sorulardan, Ortak Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdarî Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü ve Medeni Hukuk konularıyla ilgili sorulardan oluşur.

Adli Yargı Testi: Bu test, Adli Yargı Sınavına başvuran adaylar içindir.

Adli Yargı Testi: Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku konularıyla ilgili sorulardan oluşur.

Adli Yargı-Avukat Testi: Bu test, Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuran adaylar içindir.

Adli Yargı-Avukat Testi: Borçlar Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku konularıyla ilgili sorulardan oluşur.

İdari Yargı Testi: Bu test, İdari Yargı Sınavına başvuran adaylar içindir.

İdari Yargı Testi: Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, Maliye-Ekonomi konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur 
 
ADALET BAKANLIĞI HANGİ KADRODA MEMUR ALIMI YAPACAK

Adalet Bakanlığı önceki memur alımlarında İnfaz Koruma Memuru (İKM), Zabıt Katibi, Şoför, Mübaşir gibi kadrolara yönelik alımlar gerçekleştirmiştir.  Bahsi geçen 15 binlik memur alım sürecinde de bu kadrolar üzerinden alımların yapılacağını düşünmekteyiz. Yürütülen memur alımlarında adayların taşıması gereken şartlar da yine ilanların yayımlanmasıyla beraber netlik kazanacaktır ancak diğer ortak özellikler, kamuya memur alım şartlarından farksızdır. Bahsi geçen pozisyonlar için fiziki yeterlilik sınavları, yetenek sınavları ve sözlü mülakatların yanı sıra güvenlik soruşturmaları gerçekleştirilecektir.