Adalet için el ele

        Sevgili Peygamberimiz "Bir günlük adalet, 60 yıllık ibadetten faziletlidir" buyuruyor.

        Keşke herkes bu gerçeği sahiplense...

        * * *

        Günlerdir yollarda olan ve Ankara'dan İstanbul'a "adalet" diye yürüyen ya da bu yürüyüşü benimseyen insanların amacı, siyasal çıkar sağlamak değil...

        Bu yürüyüş, sosyal bir olgu, toplumsal bir istek... 

        Adaleti istemek ve sahiplenmek herkesin boynuna borç!  

        * * *

        İktidar ve kanatları, adalet yürüyüşüne karşı çıkıyor. Onlara göre bu yürüyüş, ilkellik ifade eden bir muhalefet gösterisi...

        Yargıya el uzatan, adalete önem vermeyen, hak ve hukuk tanımaz bir iktidarın anlayışı elbet de bu karşı çıkıştan başka bir şey olamazdı.

        * * *

        Adalet, yürüyen milyonlarca insana gerekiyor da iktidara ve ona ayak uyduranlara yani yürümeyenlere gerekmiyor mu...

        Adaletin herkese lazım olduğunu idrak etseydik, onu herhalde kaybetmez ve birlikte sahiplenirdik.

        * * *

        Merhum Profesör Ali Fuat Başgil'in bir sözü aklıma geldi. Başgil, "Bir toplum ekmeksiz yaşayabilir, adaletsiz yaşayamaz" demişti.

        Midemiz açlığa tahammül edebilir ama ruhumuz adaletsizliğe tahammül gösteremiyor. Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "adalet" yürüyüşünün önemi bugün daha iyi anlaşılmalı!

        * * *

        Bu yürüyüşü karalamaya kalkanlar, adalet isteyen insanlardan utanmalı...

        Her kesimden yurttaşımızın -aralarında AKP'liler de var- yürüyüşe siyasal tercihlerini bir kenara bırakarak katıldığını görmezden gelmeyelim.

       İktidar, adalet isteği karşısında görmez moduna yatarsa adaletin katili olmakla suçlanabilir. O zaman yurttaşlarımızın iktidarı değerlendirmesi değişir, adaletsizlik de AKP iktidarının varlığına bağlanabilir.

       İktidar görmez, duymaz ve söylemez olursa kaybeden bir siyasal yapıya dönüşür. Herkes gibi o da adaleti sahiplenmeli.

        * * *

       İktidar, herhangi bir konuda, özellikle de adalet söz konusu olduğunda milletle kavga etmeye bayılıyor; yanlış!

       Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, "Milletle kavga edilmez. Eğer milletle kavga ederseniz kavgayı millet kazanır, siz kaybedersiniz" demişti. Şayet AKP iktidarı adalet konusunda milletle kavgayı sürdürürse, rahmetli Demirel'in dediği noktaya gelir, kaybeder!

 

DERKENAR 

------------------------------

        Adalet yürüyüşünün 12. gününde Kılıçdaroğlu "Enis Berberoğlu için yürüyor" iddialarına da cevap verdi, "Enis Bey için değil, olmayan adalet gelsin diye yürüyoruz" dedi... Bu arada "Arkadaşımızın tutuklanacağı ve ceza alacağı belliydi. Nitekim karar çıkmadan özel odası hazırlanmıştı" açıklaması yaptı. Yine Kılıçdaroğlu açıkladı; Maltepe Cezaevi'nde sadece bir oda değil, üç oda hazırlanmış, bakalım Berberoğlu'nun oda komşuları kimler olacak...

 

Al gülüm, ver gülüm

------------------------------ ---------------

        İki muhalefet partisinin liderlerine dikkat; ikisi de partilerini iktidara taşımayı bıraktı, AKP'nin düdüğünü çalmaya başladı.

        Siyasal hayatımızda bu ilk değil. Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş kapağı AKP'ye atarak örnek oldular. Şimdi Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici aynı yolun yolcuları.

        AKP ve Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a arka çıkmaktan kendilerini bir türlü alamıyorlar. Adalet yürüyüşüne bakışları bile AKP'nin bakışına koşut...

        Siyasal haritada değişiklik galiba yakın; MHP ve BBP lider sultasından kurtulma sürecindeler. İktidar, gücünü halktan almak yerine siyasetin cılkını çıkaranlardan almak sevdasında; AKP'nin, Bahçeli ve Destici ile al gülüm ver gülüm halinde olması bunun için...

 

ANLAMLI  SÖZLER

-----------------------------

        İnsan kendisini özgürce ifade edebiliyorsa adalet var demektir.(Konfüçyüs)

 

Yazarın Diğer Yazıları