Adana Demirspor Kayserispor: Berabere biten maçın galibi

Adana Demirspor Kayserispor: Berabere biten maçın galibi

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Biliyordum bunu. Adana Demirspor-Kayserispor maçını izledikten sonra artık daha da çok eminim bundan.
Adana etkilemiş sahadaki arkadaşları ki; daha bi bağlı oynuyorlar Adana Demirspor''a. Yıllarca Belhanda''yı Galatasaray formasıyla izledim ben; böyle oynadığını görmedim. Geçen Fenerbahçe maçında da izlemiştim; bu maçta da.

Tam yazıya kaptırmış kendimi gidiyorum; tribünlerin önündeki reklam tabelasına gözüm takıldı:
"Ciğerci Ulaş"
Kokusu burnuma kadar geldi.
Adana farklı yer işte böyle; maçtan önce Müslüm Gürses çalıyor, maç oynanırken ikide bir kenardan "Ciğerci Ulaş" kendini hatırlatıyor!

Şu Yunus Akgün. Gençleştirme (!) dönemindeki Galatasaray onu neden bırakmış bu sezon acaba Adana''ya. Fatih Terim torpil mi yapmış memleketine, yoksa Yunus da mı kaptırmış kendini Adana''nın havasına.

Haydaa... Yine çıktı saha kenarından "Ciğerci Ulaş!" İç çektim bir kez daha, döndüm maça.
Hikmet Karaman''ın planı maçın ilk başlarında tuttu aslında. Kalabalık karşıladı Demirspor''u, ani kontrataklarda da beklediği pozisyonları buldu. Ama futbol biraz da şans işi. Golü atan "Ciğerci Ulaş"ın takımı oldu. Assombalonga ceza alanı dışından vurdu, top Uğur Demirok''un kafasına çarpıp kaleciyi ters köşe yaptı ve ağlarla buluştu. Top isteyecek biraz da, isteyince kaleye işte böyle girer!

İkinci yarıda Kayserispor aldı sazı eline; yüklendi karşı kaleye. Hele de Hikmet Karaman''ın yaptığı oyuncu değişikliklerinden sonra. Emrah Başsan oyuna hareket, hücuma zenginlik kattı. Mane de öyle. Zaten beraberlik golü de sonradan oyuna girenlerin ortaklaşa çabasıyla geldi.

Hikmet hoca sanırım "Karaman''ın koyunu, sonra çıkar oyunu" dedirtmeyi seven bir adam. Yoksa bu adamları ilk onbirde değil de sonradan sahaya sürmesinin başka izahı var mı? Neler diyorum ben de; Hikmet hocadan daha iyi bilecek değilim ya, vardır mutlaka bir bildiği.
Maç tamamlandı.

Ama benim aklım Ciğerci Ulaş''ta kaldı.
Nasıl acaba tadı?
Hadi bana müsaade. Bir bakayım, geleyim.

Eğer "Bu maçtan kim kazançlı çıktı" diye merak ediyorsanız, onu da söyleyeyim:
Ciğerci Ulaş!

Yazarın Diğer Yazıları