Galatasaray'ın yeni transferi Belhanda'ya ''Gel buraya'' demiş!

Galatasaray'ın yeni transferi Belhanda'ya ''Gel buraya'' demiş!
Süper Lig takımlarından Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Belhanda, Balotelli, transfer ve Galatasaray hakkında konuştu.

Sancak, Younes Belhanda''dan tut, Mario Balotelli, Akintola ve Galatasaray gibi birçok konu hakkında konuştu. Skorer''den Nergis Aşkın''ın sorularını yanıtlayan Sancak, "Zaten takımın durumu ortada. İyi bir kadromuz var. 4 tane yerli aldık. Kadromuzdan memnunuz. Yabancı kuralının bir an önce değiştirilmesi lazım. Çünkü hocaların eli çok zorda bırakılıyor yani düşünün yerli sağ bekiniz var, ilk 11’de başlıyor. Yedeği yabancı. Sakatlandığı zaman onu sokmak zorundasınız ama yabancı kuralından dolayı sokamıyorsunuz.

Bu sefer 2 oyuncuyu değiştirmek zorunda kalıyor hocalar. Onun için federasyonun bunu bir an önce gözden geçirip, yabancı sayısını arttırıp, saha içindeki sirkülasyona karışmaması en doğru olur. Kulüpler Birliği’nde de konuştuk ama maalesef federasyon o noktada biraz ağırdan alıyor. Haklı olarak tabii yerli oyuncu gelişimi için. Tamam gelişsinler ama gelen yabancılar da onları geliştiriyor bir de o gözle bakmak lazım. Bugün Yunus, Yunus olduysa Vargas’ın çok katkısı var aynı şekilde Balotelli’nin de. Bu gibi oyuncular Türkiye’ye geldiklerinde çok katkıları oluyor. Bu şekilde düşünmeleri iyi olur" dedi.

"Kadınlara özel tribün yapacağım"

Adana Demirspor başkanı Murat Sancak, Beşiktaş maçının çok anlamlı bir günde olacağının altını çizdi ve biletler hakkında şunları söyledi: Çok anlamlı bir günde olacak Beşiktaş maçı, sevgililer gününde. Biletleri satışa çıkardığımız sabah yarım saatte 6000 bilet tükendi. Adana’da kadın futbolseverler de maçlara gitmeyi çok severler. Önümüzdeki sene de kadınlar için özel tribün yapacağım. Biletler için, kombine alanlar zarar görmesin diye, normalde 4 büyüklerle olan maçlarda kombineyi yüzde 20 pahalı yapıyorum.

Bu yaptığım indirim Galatasaray maçına göre indirim yapıldı. Aslında o kadar indirim yok. Bir kale arkaları, maraton ve kapalının üst taraflarına indirim yaptım. Beşiktaşlılar yanlış anlamasın yani. İstanbul’da oynadığımız 3-0’dan 3-3’lük Beşiktaş maçından sonra biraz nahoş söylemler olmuştu Beşiktaş taraftarlarından. Beşiktaş kardeş takımımız zaten.

İki tarafın iyi anlaştığı taraftar grupları. Bazıları ortalığı germeye çalışıyorlar. Biz onları en güzel şekilde ağırlayacağız. Onlardan ricam özellikle sosyal medyada kışkırtıcı söylemlerden uzak dursunlar. Neticede karşıdaki de insan siz de insansınız. Biz Beşiktaş’ı iyi ağırlayacağız. Yenip göndereceğiz inşallah ama yenemezsek de dünyanın sonu değil yani.

Balotelli-Sergen Yalçın krizini anlattı

Başkan Murat Sancak, Balotelli ve Sergen Yalçın arasında geçen ve maça damga vuran olayı anlattı. Ardından Balotelli ile olan bağından bahsetti. Sancak, "Sergen Yalçın benim 15-20 yıllık arkadaşım. Çok sevdiğim bir arkadaşım. Sergen Yalçın yorumculuk yaparken bu adamın beyni yok demiş. Beyni yok derken, sahadaki hareketlerinden, gösterdiği tepkilerden.

Ancak gel gör ki 8 yıl sonra Allah öyle bir nasip etti ki Beşiktaş’la maç var, Balotelli gol attı. Gidiyor Sergen hocanın yanına gösterdiği şey şu ; bak hocam ben de beyin var. Aslında bu kadar abartılacak bir şey değil. Hakaret yok, küfür yok. Ona anlatılmış, o da demiş golümü atınca beynim olduğunu göstereceğim. Ben ilk önce doğru bulmamıştım aslında ama sonradan baktığım zaman iyi ki söylemişler maçtan önce. 3-0’dan 3-3’e geldi maç. Skor anlamında baktığınız zaman iyi yapmışlar" dedi.

"Galatasaray’ın yeni yapmış olduğu bir transfer Belhanda’yı aramış"

Sancak, "Ona bakarsanız Çin’den Belhanda’ya teklif geldi. Rakamı söylesem dudaklarınız uçuklar. Ama futbolcu gitmek istemezse ne yapacaksın. Hatta şöyle söyleyeyim, Galatasaray’ın yeni yapmış olduğu bir transfer Belhanda’yı aramış. Gel burada tekrar beraber oynayalım demiş. Bunlar oluyor. Benim 3 yıllık anlaşmam olan oyuncum Akintola’ya bile menajerler üzerinden rakibim olan bir takım, teklif yapıyor. Takımı da karıştırmaya çalışanlar var. Ben buradan bütün başkanlarıma söylüyorum.

Sakın! Adana Demirspor’u karıştırmaya kimse kalkmasın. Karıştırmaya kalkarsanız, bir takımın nasıl karıştırıldığını ben size gösterebilirim. Hiç kusura bakmayın. Ben herkese açık davranıyorum. Birbirimize açık olalım. Tabii ki oyuncuya talip olabilirsiniz ama bunun muhatabı belli. Başkan başkanı arar ister, Allah’ın emri peygamberin kavliyle. O da vermek isterse zaten verir. Menajerlerin oyuncağı olmayalım. Kendisi bilmez hadsiz menajerler de var. Zaten o menajerleri sosyal medyada afişe ederim. Hatta gördüğüm yerde de rezil ederim. Sen kimsin benim anlaşmalı oyuncumu kalkıp yoldan çıkartmaya çalışıyorsun, kafasını bulandırıyorsun? Sen Adana Demirspor’un düşmanı mısın? Bu düşmanlıktır. Yakışmaz. Geçen akşam İstanbul takımlarındaki bir oyuncu ile ilgili sportif direktör ile görüştüm. Dedi ki futbolcu ile görüşün, eğer isterse başkanla görüşürüz. Kalktık gece saat 1’de başkanı aradık. Başkan bu oyuncuya talip olursak gönderir misin? Yok ihtiyacım var dedi. Allah yolunu açık etsin dedim. Futbolcu ile de muhatap olmadım yani. Olmamak gerek. Bütün başkanlara uyarım olsun, menajerlerin elinde oyuncak olmayalım" açıklamasını yaptı.