Adil kullanım kotası krizi!

Adil kullanım kotası krizi!
Türkiye'de bir çok internet kullanıcısı Ekim ayında adil kullanım kotası şikayetinde bulundu. Yapılan bu şikayetlerin ülkenin internet kotasının dolmasıyla ilgili kaynaklandığı iddia edildi.

Ekşi Sözlük'te  "Ekim 2016 adil kullanım kotalarının dolması" başlığı altında yazılan yorumlar, Ekim ayında yaşanan internet sıkıntısını ortaya çıkardı.

Daha önce kullandıkları internet servislerinden adil kullanım kotasıyla ilgli bir sorun yaşamadıklarını dile getiren tüketiciler, Ekim ayında internet kotalarının dolduğu yönünde uyarı mesajı aldıklarını dile yetirdi. 

Ekim ayında internet kotası sorunu yaşan "only the strong survive" isimli bir sözlük yazarı yaşadıklarını "aylardır ilk defa kotamın dolduğuna dair sms aldım ttnetten. cuma günü de arkadaşlarla konuşurken iki tanesi daha ayni şeyi söyledi. neredeyse hiç evde değiliz ama kotamiz dolmuş diyolar. neyse, bugün de amcam kotam dolmuş hesabı yukseltecem deyince, kesin bişey var bu işte dedim. adam bitek feysbuka giriyor internetten. 

buarada ben ve amcam ttnet, arkadaşlarımdan biri dsmart biri tcell superonline kullaniyor. iss'den bagimsiz biseyler donuyor heralde. hepimiz neredeyse vaktimizin 3/4'ünü disarda geciriyoruz. disardayken modemler kapali, wirelesstan sizma falan olmasi da olasi degil. buarada kotam 75gb, en fazla aksamlari behzat ç falan izliyorum youtube'dan."
diyerek bu sıkıntının ülkenin internet kotasının dolmasıyla yaşandığını dile getirdi. 

Yapılan bu yorumdan sonra bir çok kullanıcının Ekim ayı içerisinde adil kullanım kotası sorunu yaşadığı ortaya çıktı. Gelen yorumlarda kotası dolduğu için internete bağlanmakta sıkıntı yaşadığını dile getiren kullanıcılar, ek  ücret ödeyerek kotalarını yükselttikleri halde yine aynı uyarıyla karşılaştıklarını yazdılar.

İşte sözlük yazarlarının paylaştığı o yorumlardan bazıları: