Hem Meteoroloji'den hem de AFAD'dan kritik uyarı. Afrika'dan geliyor, bu akşamdan itibaren etkili olacak

Hem Meteoroloji'den hem de AFAD'dan kritik uyarı. Afrika'dan geliyor, bu akşamdan itibaren etkili olacak
Meteoroloji ve AFAD, bugün akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de, yarın ve salı günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden yapılan açıklamaya göre, ülkenin batı ve iç kesimlerinde etkisini gösteren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının bugün akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz''de, yarın ve salı günü de Doğu ve Güneydoğu Anadolu''da etkili olması bekleniyor.

Mısır ve Suriye kaynaklı toz taşınımının Doğu Akdeniz''in doğusunda Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş ve Güneydoğu Anadolu''da orta kuvvette, yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Toz taşınımının Doğu Akdeniz''de 19 Nisan Salı sabah saatlerinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu''da ise 20 Nisan Çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Taşınımın meydana getireceği görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

AFAD da toz taşınımıyla ilgili sosyal medya hesabından vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

"Ülkemizin batı ve iç kesimlerine Afrika üzerinden toz taşınımı bekleniyor.

Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

 

 

İlgili Haberler