Afyon, Ceylanpınar, Reyhanlı ne oluyor?

Başbakan Yardımcısı H. Çelik, Ergenekon tutuklamalarından sonra hiç kimsenin faili meçhule uğramadığını ve ölmediğini söylemiş. Bilmem yanlış mı anladım! Herhalde PKK saldırılarını kastediyordu. PKK’lılar ortada dolaşıp aile ve mezarlık ziyaretleri yaparken kimseyi öldürmezler tabii, özellikle Türk ordusu karakollarda ses, soluk çıkaramazken!
Ölülerimiz PKK’lıların öldürdüklerinden mi ibaret? Şimdi soruyorum: Uludere failleri nerede? Afyon’daki mühimmat patlaması nedir, soruşturma ne aşamada veya sonuç ne?
Reyhanlı’daki intihar bombacısının yıktığı binada ölenler kimler, Türk değil mi bunlar? Ceylanpınar’daki El Nusra kurşunlarından ölen, bağı bahçesiyle meşgul adamcağız nasıl öldü? Evinde oturup televizyon izlerken, pencereden giren kurşunla ölen çocuğa ne olmuştu?
Ankara’da ölen Ali İsmail’in öldüğü ânı gösteren kamera kayıtlarındaki 18 dakika silinmişti. Allah’tan Jandarma kriminal o silinen bölümleri buldu da mesele biraz aydınlandı. Yoksa Ali İsmail de, Abdullah Cömert de, Mehmet Ayvalıtaş da faili meçhul olarak kalacaktı.
Suriye semalarında düşürülen uçağımızın pilotlarının nasıl öldüğü belli mi?
Bu arada gene sivil vatandaşlardan ölenler oldu ama, tek tek hatırlayamıyorum. Ergenekon Davası devam ederken dershaneye gitmekte olan bir subay kızı ve yanındakiler otobüs parçalandığı için öldüler? Ne çabuk unutuldu.
Ankara’da sanayi sitesindeki patlamada ölenler unutuldu mu?
Yakılan, yıkılan araçlar polis arabaları ne çabuk tamir edildi?
Türkiye’nin düşmanları başka yerde, bu daha anlaşılmadı mı bayım? Ergenekon olayının da sebebinin bu olduğunu, bütün gazeteler yazıyor. Herkes bir Washington görüşmesinden bahsediyor. Bunlar politik konuşmalara, demeçlere sığmayacak kadar önemli gerçekler.
Herkes bir çözüm sürecinden bahsediyor. Herkes bir genel aftan bahsediyor ve Öcalan’ın ancak İlker Başbuğ ağırlığında biriyle takas edilebileceğini söylüyor. Bu da saklı bir şey değil.
Öyleyse mübarek arife ve bayram günlerinde bari veballi konuşmamak lazım.
Mahkeme adaletini anladık ama bir de ilahi adalet diye bir şey var. Bunun nasıl ve ne zaman tecelli edeceğini bilmeyiz ama var olduğunu biliriz...

Yazarın Diğer Yazıları