Ahmet Kural’a hapis cezası

Ahmet Kural’a hapis cezası
Ünlü oyuncu Ahmet Kural, eski sevgilisi şarkıcı Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği gerekçesi ile yargılandığı davada hapis cezası aldı. Kural, tehditten 7 ay 15 gün, yaralamadan 5 ay, hakaret suçunda 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Oyuncu Ahmet Kural'ın, şarkıcı Sıla'yı darp etmesine ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı. Kararını açıklayan mahkeme Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verdi. Kural, tehditten 7 ay 15 gün, yaralamadan 5 ay, hakaret suçunda 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı erteledi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldı. Ahmet Kural'ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural'ın avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural'ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini belirtti.

Kural'ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Ahmet Kural'a son sözü soruldu. Kural'ın avukatları da "Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" dedi. Kural, "Bana attıkları 'uyuşturucu kullanıyor' iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi.

SILA: BÜTÜN KADINLAR İÇİN GÜVEN VERİCİ BİR KARAR

Sıla Gençoğlu, duruşmanın ardından Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "Benim için ve bu pozisyona düşebilecek bütün kadınlar için güven verici bir karar. Çok travmatik bir dönemdi benim için. Türlü iftiralara uğradım, manipülasyonlar yapıldı. Ne kadar kuvvetli de olsanız, ne kadar ekonomik özgürlüğünüz de olsa çok kolay değil sağlam durmak. Herkese biraz cesur olmayı salık veriyorum. Ben yargının çok adil olduğu kanaatindeyim. Bana yönelik suçlamalar komikti. İlk de değil" ifadelerini kullandı.

'ESKİ CEZASI DA AÇIKLANACAK'

Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir de yaptığı açıklamada, mahkemenin Ahmet Kural'ın geçmişte uyuşturucudan dolayı aldığı ve hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı 10 aylık hapis cezasının da, tehdit, yaralama ve hakaret suçlarından aldığı ceza kesinleştiğinde açıklanması yönünde karar verdiğini ifade etti.

İlgili Haberler