Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı değil paralel Diyanet

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı değil paralel Diyanet
Paralel diyanete dönüştürülen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda il müdürü koltuklarında, ilahiyat mezunları, imamlar, cezaevi müdürlüğü yapanlar, mal müdürlüğünde memur olanlar, gazetecilik ve turizm bölümlerinden mezun olanlar oturuyor.

Ülke her geçen gün yeni bir cinsel istismar, saldırı ve şiddet skandalıyla çalkalanırken, çocukları ve kadınları koruması gereken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise âdeta paralel Diyanet’e dönüştü.

Birçok kentin Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü ilahiyat mezunu olurken, hatta geçmişte imamlık, cezaevi müdürlüğü yapanlar, mal müdürlüğünde memur olanlar, gazetecilik ve turizm bölümlerinden mezun olanlar il müdürü olarak atandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, bakanlık çalışanları ise artık liyakatsizliğin ayyuka çıktığı, kurumda liyakatin neredeyse yok edildiğini belirtiliyor. Kurumda önemli görevlere getirilen ilahiyat mezunları ile Diyanet’in eski yöneticilerinin cemaat ve tarikatlara mensup olduğu ve kadrolaştıkları ifade ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan liyakatsiz yöneticiler nedeniyle koruma altındaki çocuklar ve kadınlara dair her geçen gün yeni skandallar yaşanıyor.

en-az-13-kentin-muduru-ilahiyat-mezunu-bakanlikta-liyakat-yok-imamlar-var.jpg

DİN GÖREVLİSİ BÜROKRATLAR

En az 13 kentin Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü ya ilahiyat mezunu ya da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eski yöneticileri.

Bu kentler şöyle:

Artvin: İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, Trabzon İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Ağırbaş, uzun bir süre din görevlisi yani imam olarak çalıştı. Ağırbaş’ın yardımcısı Hamdi Özder de Borçka İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu ve uzun bir süre imamlık yaptı.

Isparta: Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Yakup Kütük imam hatip lisesi ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Kütük, AKP’den Isparta milletvekilliği adaylığı için istifa etmişti. Milletvekili olamayan Kütük koltuğuna geri dönerken seçim sürecinde yaptığı konuşmada "Allah bize karşı, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı, AK Parti'ye karşı birleşmiş olanlara karşı da şiddetinizi artırsın diyor” ifadelerini kullanmıştı.

Karabük: İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, ilahiyat fakültesini bitirdikten sonra Adıyaman Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Adıyaman Belediyesi'nde özel kalem müdürlüğü ve basın-yayın halkla ilişkiler müdürlüğü koltuklarında oturdu.

Çankırı: İmam hatip lisesi ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eski çalışanı.

Antalya: İl Müdürü Abdullah Çalışkan da imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu.

Yozgat: İl Müdürü Abdullah Neşeli, imam hatip lisesini bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Antep: Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım da hem imam hatip lisesi hem de ilahiyat fakültesi mezunu olan bürokratlardan.

Aksaray: Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan kentin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, imam hatip lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Tokat: İlahiyat fakültesi mezunu olan İl Müdürü Mahmut Özdemir, daha önce görevinden Niksar belediye başkan aday adaylığı için istifa etmişti. Aday gösterilmeyen Özdemir tekrar görevine döndü.

Gümüşhane: İl Müdürü Zekai İnan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu.

Kars: İl Müdürü Doğan Yıldız, imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu.

Elazığ: Kentin Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Ali Sait Çeçen daha önce Malatya Pütürge İlçe Müftülüğü’nde çalışıyordu.

Kırşehir: Uzun bir süre Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan Abdullah Kömürcüoğlu şimdi Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü.

PERAKENDE VE CEZAEVİ MÜDÜRÜYDÜLER

Aile Bakanlığı’ndaki liyakatsiz atamalar ve kadrolaşma bunlarla da sınırlı değil. Bakanlığı baştan aşağı saran çürümüşlük birçok kentte göze çarpıyor.

Amasya Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü İbrahim Baş daha önce Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nde (YEDAŞ) perakende ve müşteri teknik hizmetler müdürü olarak çalıştı.

Maliye bölümü mezunu olan Kastamonu İl Müdürü Abdullah Savaş ise daha önce cezaevlerinde müdür yardımcılığı yapıyordu.

Kocaeli İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu da işletme fakültesinden mezun. Balıkesir İl Müdürü Hatice Dost ise Sağlık Yüksek Okulu mezunu. Ağrı İl Müdürü Semra Birdal Ergün ise daha öne yaptığı açıklamalarda 28 Şubat mağduru olduğunu iddia etmişti. İmam hatip lisesi mezunu olan Konya İl Müdürü İbrahim Akyüz de işletme mezunu olan il müdürlerinden.

“Yönetim ve organizasyon” bölümü mezunu Tunceli Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Ali Ekber Yurt memurluğa Hozat Mal Müdürlüğü'nde başladı.

Aile ve Soyal Hizmetler Bakanlığı’nın tepe kadrosu da liyakatten uzak isimlerden oluşuyor. Aile ve Soyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “manevi kızı” olarak nitelendiriliyor. Kamuoyunda, “Avrupa’nın ilk türbanlı milletvekili” olarak bilinen Göktaş Belçika’da milletvekilliği de yaptı. Bakan yardımcılarının ise özgeçmişleri şu şekilde:

Rıdvan Duran: İktisat mezunu ve uzun bir süre birçok AKP’li belediyede yöneticilik yaptı.

Sevim Sayım Madak: THY’nin Barcelona ofisine Pazarlama Müdürü olarak çalıştı. AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda yöneticilik yaptı.

Zafer Tarıkdaroğlu: AKP’de yöneticilik yaptı ve milletvekili adayı oldu.

Leman Yenigün: AKP’de ve gerici vakıflarda yöneticilik yaptı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde de yöneticilik yaptığı biliniyor.

İlgili Haberler