AK Parti kongresinde korkulan oldu. Milletvekili kendisi paylaştı. Uzmanlar defalarca uyarmıştı

AK Parti kongresinde korkulan oldu. Milletvekili kendisi paylaştı. Uzmanlar defalarca uyarmıştı
Ankara’da 24 Mart'ta gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde korkulan oldu. AK Kayseri Milletvekili İsmail Tamer korona virüse yakalandığını duyurdu. Uzmanlar, günler öncesinden özellikle kongre, cenaze ve benzeri kalabalıkların engellenmesi konusunda defalarca uyarılarda bulunmuşlardı.

AK Parti kongresinde korkulan oldu. Milletvekili kendisi paylaştı. Uzmanlar defalarca uyarmıştı

AK Parti''nin 7. Olağan Büyük Kongresi, 24 Mart Çarşamba günü Ankara Spor Salonu''nda yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede 2023 seçimlerine dair bir manifesto ve yol haritası açıkladı. Kongre için 81 il ve ilçelerinden binlerce partili Ankara’ya geldi.

AK Parti Kongresinde korkulan oldu ve bir milletvekili korona virüse yakalandığını duyurdu. Tamer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, korona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Tamer açıklamada Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındığını duyurdu. Tamer, kendisiyle temaslı durumda olanların test yaptırmasını istedi. Tamer, AKP kongrede onlarca partili ile yan yana gelmişti.

"TÜM ARKADAŞLARIMIZIN TEST YAPTIRMALARINI İSTİRHAN EDİYORUM"

Tamer, “Bu günkü yaptırdığım COVID 19 testim pozitif çıktı. Bir hafta öncesinde benimle görüşen tüm arkadaşlarımızın test yaptırmalarını özellikle istirham ediyorum. Ankara Şehir Hastane yattığımı belirtir dualarınızda olmam arzusuyla kamuoyuna duyururum” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar günler öncesinden özellikle yüksek riskli illerde bir an önce giriş-çıkışların engellenmesi gerektiğini savunmuşlardı. Uzmanlar, günler öncesinden özellikle kongre, cenaze ve benzeri kalabalıkların engellenmesi konusunda defalarca uyarılarda bulunmuşlardı.

UZMANLAR DEFALARCA UYARMIŞTI

Kongre, cenaze ve benzeri kalabalıkları ise "yanlış" ve "üzücü" bulan uzmanlar, “Bu görüntüler bizim açımızdan hoş karşılanabilecek görüntüler değil ne yazık ki. Bu tür toplantılar, kongreler, cenaze törenleri büyük bir risk, mümkünse yapılmamalı. Kurallar kişilere, partilere göre değişmemeli, hem bireyler hem de kurumsal yapılar sorumluluğunu bilmeli. Bu kalabalıklar, hastanelere hasta yükü olarak geri dönüyor, o yükün belirli bir bölümü yaşamını yitiriyor'' ifadelerini kullanmışlardı.