AKP iktidarı sürerse kaos o zaman çıkar!

AKP iktidarı sürerse kaos o zaman çıkar!
Partisinin Tarsus mitinginde konuşan CHP lideri, “Davutoğlu, Erdoğan için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Bu ülkeyi adam gibi yöneteceğiz. 13 yıldır iktidardalar. 6 milyon işsizim var, klkıp da ’işsizliği çözeceğiz’ diyemiyorlar. Bu düzeni yıkıp halktan yana düzen kuracağız” dedi

Bu ülkeyi adam gibi yöneteceğiz

Mevcut iktidarın seçimi kaybetmesi durumunda sorun yaşanacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Kılıçdaroğlu, asıl sorunun AKP’nin iktidarını sürdürmesiyle yaşanacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası isimli programda gazeteci Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı.  Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında lüks kamu araçlarına binmeye devam edip etmeyeceklerine ilişkin bir soru üzerine, Türkiye’de bir araba ve lojman saltanatı olduğunu, lüks araçlar için ödenen paraları gayet iyi bildiklerini söyledi. “Emekliye bir maaş ikramiyeyi fazla görüyoruz 3 milyonluk Mercedes’i bir kişiye armağan ediyoruz, ‘al sen kullan’ diyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, bunu anlamakta zorlandığını aktardı. Kılıçdaroğlu, “8 Haziran’da Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına iktidar olamayıp erken seçime gitmeyi tercih ederse bir azınlık hükümetiyle, muhalefete hükümet kurma görevi vermemekte ısrar ederse Cumhurbaşkanı ortaya ağır bir tablo mu çıkar?” sorusu üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaos çıkar. Bakın şu da çok önemli. Şöyle bir propaganda yapıyorlar. CHP gelirse istikrar bozulur, faizler, dolar yükselir, CHP gelirse şu olur... Şimdi ben bizi dinleyen tüm yurttaşlarıma seslenmek istiyorum; ‘Ekonomi 3 yıldır patinaj yapıyor’diyen kim. Ben değilim. Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor. Dolar şimdi fırladı mı, yükseldi mi yükseldi. Sorumlusu kim? bunlar. Faiz. Sorumlusu kim? Bunlar. Bakın esnafın durumuna siftah yapamıyor. Kaç bin esnaf dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Sorumlusu kim? bunlar. Eğer AKP iktidarını sürdürürse asıl kaos o zaman çıkacak. Ekonomide sorun o zaman çıkacak. Bakın yabancı sermaye gelmiyor Türkiye’ye. Türkiye’de yatırım yapmıyor. Türkiye’yi güvenli, hukukun üstünlüğü olan bir ülke olarak görmüyor. O nedenle biz diyoruz ki bizi tek başımıza iktidar yapın. Biz tüm bunları sağlayalım. İstikrarın güvencesi biziz kesinlikle.”

İçi boşalan yer

Kılıçdaroğlu, Anadolu’da gittikleri yerlerde “Yoksulluğu nasıl çözeceksiniz?”, “İşsizliği nasıl çözeceksiniz?”, “Refahı nasıl tabana yayacaksınız?” şeklinde sorularla karşılaştıklarını ve uzmanlarla bir çalışma yürütüp buna çözüm olabilecek nitelikte projelerle milletin karşısına çıktıklarını söyledi. Kendilerine yönelik eleştirilerde “Projeleriniz yanlış” denmediğini, “Kaynağı nereden bulacaksınız?” şeklinde sorular yöneltildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Ben halkıma söz veriyorum, kaynağı da bulacağım o hizmetleri de yapacağım” ifadesini kullandı.  Türkiye’nin bugüne dek coğrafik üstünlüğünü avantaja dönüştüremediğini, “Merkez Türkiye” projesiyle ülkenin bu potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye coğrafik üstünlüğünü avantaja dönüştürebilir. Neden Anadolu? Çünkü Anadolu son 13 yılda içi boşalan bir yere dönüştü. Herkes İstanbul’a, İzmir’e göç ediyor. Anadolu boşaldı. Oysa Anadolu’nun güçlendirilmesi yeni bir alan yaratılması lazım. Onun için Anadolu’da bir megakent oluşturmayı düşündük” dedi. “Merkez Türkiye” projesinin iç tutarlılığı olan bir proje olduğunu, projeyle Türkiye’yi 21. yüzyılın görkemli ülkesi haline getireceklerini ileri süren Kılıçdaroğlu, “17 milyon yoksulumuz var. ’Bu projeyi benden aldılar, bizden çaldılar’diyen insanlar 17 milyon yoksulu niye görmediler? Onlar proje yaptılar da biz ellerinden mi tuttuk, ‘Yapmayın’ diye?” ifadelerini kullandı.

 

Bu düzeni yıkacağız

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tarsus’ta düzenlediği mitingde konuştu.  Kılıçdaroğlu, “Her Tarsuslu kardeşim şunu düşünsün; 13 yılda Tarsus’e ne yaptılar? Tarsus’a çivi bile çakmadılar, fabrikalarını kapattılar. Yetki verin 4 yıl içinde yoksulluğu tarihe gömelim. 720 liranın altında geliri olan bir aile kalmayacak. İnsanca ve hakça bir düzeni kuracağız. Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz. Temmuz ayında o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğiz” dedi. CHP lideri, “Benim derdim, esnaf kazansın, çitfçi kazansın, emekli kazansın, hortumcular kaybetsin. Hedefim o zaten. AKP iktidarının13 yılının sonunda Tarsus’ta sadece cezaevi var. Türkiye’de fabrika yaptığı için değil, cezaevi yaptığı için sevinen bir iktidar var. Şunu unutmayın; Davutoğlu Erdoğan için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ecevit’in dediği gibi, ‘ne ezen ne ezilen, insanca bir düzen’ kuracağız. Nereye gidersen git, bu ülkeyi adam gibi yöneteceğiz. 13 yıldır iktidardalar. 6 milyon işsizim var, hiç kalkıp da ‘işsizliği çözeceğiz’ diye bir cümle kuruyorlar mı? Siz çocuklarınızı yetiştiriyor, üniversiteye gönderiyorsunuz. Onların çocukları hiçbir sınava girmeden memur oluyorlar. Bu düzeni yıkıp halktan yana bir düzen kuracağız.“ Kılıçdaroğlu, ”Size söz, sabahın 6’sında oğluma telefon edip ’oğlum paraları sıfırladın mı?’ demeyeceğim. Benim öyle bir param yok. Benim bakanlarım kimsenin önüne yatmayacak. Benim çocuğumun karnını doyması önemli değil. ’CHP’ye neden oy verelim?’ diye soranlara şunu söyleyin; Suriye’ye Mısır’a Libya’ya Irak’a bak kardeşim. Bütün dünyayla ilişkilerimizi bozdular. Sözüm söz, Orta Doğu’ya da barışı getireceğim“ ifadelerini kullandı.