AKP kendi başarısızlığını onayladı

AKP kendi başarısızlığını onayladı
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı, iktidarın başarısızlığını ortaya koydu.

Meclis Genel Kurulu'nda 11. Kalkınma Planı dün gece kabul edildi. Planın kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaptığı teşekkür konuşmasında, her alanda topyekûn bir değişim ve dönüşüm öngören 11. Kalkınma Planı'nın, Türkiye'nin kalkınma vizyonunu ortaya koyarak milletin temel beklentilerini karşılamak, Türkiye'nin uluslararası konumunu yükseltmek ve halkın refahını artırmak için temel bir yol haritası olacağını vurguladı.

Ancak, 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı AKP iktidarının başarısızlığını yansıtıyor. İktidarın hazırladığı ve meclise getirdiği bu planda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yıldönümü olan 2023 yılı için konulan hedefler 2013 yılında kabul edilen bir önceki kalkınma planının yaklaşık yarısı kadar azaltıldı.

11. Kalkınma planında gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) 1 trilyon 80 milyar dolara yükselmesi öngörülürken kişi başına düşen milli gelirin 12 bin 484 dolaraçıkması ihracatın 226,6 milyar dolara ulaşması ve işsizlik oranının yüzde 9,9 düzeyinde olması hedefleniyor.

Bu hedefler 10. Kalkınma Planı'nda GSYH için 2 trilyon dolar, kişi başına milli gelir 25 bin dolar, ihracat 500 milyar dolar ve işsizlik oranı da yüzde 5 olarak belirlenmişti.

Bu arada, milletvekilleri, yasama yılının son çalışma günü olması dolayısıyla kalkınma planının onaylanmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

İşte 10. Kalkınma Planı'ndaki hedefler:

hedef-001.jpg