AKP o büyükşehri Saadet Partisi’ne kaptırabilir

AKP o büyükşehri Saadet Partisi’ne kaptırabilir
Son yerel seçimde rakiplerine önemli bir üstünlük sağlayarak Şanlıurfa’yı kazanan AKP, 31 Mart öncesi aynı rahatlıkta değil. Anket sonuçları, Saadet Partisi adayı Sabahattin Cevheri’nin, AKP’li Beyazgül’ü geride bırakacağının sinyallerini veriyor.

2014 Yerel seçimlerinde AKP’nin en yakın rakibinin neredeyse iki katı oy alarak kazandığı Şanlıurfa’da dengeler değişebilir. Piar Araştırma Şirketi’nin yaptırdığı son saha çalışmasına göre, Saadet Partisi’nin Büyükşehir adayı Sabahattin Cevheri, AKP’li Zeynel Abidin Beyazgül’ün önünde. Son ankete katılanların yüzde 50,8’i Cevheri’ye oy vereceğini söylerken, yüzde 49’luk kesim ise takdir hakkını Beyazgül’den yana kullandı.

TOPLAM SEKİZ ADAY YARIŞACAK

Saadet Partisi ve AKP’nin dışında; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için BTP, TKP, Vatan Partisi, DSP ve iki bağımsız aday yarışacak. Toplam sekiz aday yerel seçimlere katılacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Şanlıurfa seçimleri için, “Düne kadar anketleri kendileri de manipüle ederek bir yere getiriyorlardı ama Saadet Partisinin anketlerde bir patlama yaptığını görünce şaşırdılar. 'Anketlere inanmıyoruz' diyor Cumhurbaşkanı. Yarın sandıktan çıktığı zaman daha büyük bir şokla karşı karşıya kalacaksınız. Çünkü bu gördüğün rakamın birkaç misli çıkacak" iddiasında bulunmuştu.