AKP Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar

AKP Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, "Olay olduğu andan itibaren yurt dışında tanıdığımız pek çok siyasetçi arkadaşımız arıyor, 'Türkiye'de ne oluyor?' diyorlar. Türkiye'nin huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı yok" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından Türkiye''de yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yurt dışında yaşayan arkadaşlarının kendisini aradığını belirten Çelik, "Olay olduğu andan itibaren yurt dışında tanıdığımız pek çok siyasetçi arkadaşımız arıyor, ''Türkiye''de ne oluyor?'' diyorlar. Türkiye''nin huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bunun hiçbir şekilde hafifletilecek bir tarafı yok. Sanki bunlar geçmişte hiç olmamış son derece normalmiş gibi yansıtmaya çalışanlar sivil siyasetin sakatlanmasına çanak tutanlardır" dedi. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik''in açıklamalarının devamı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımızın Ankara dışında olduğu bir anda gece yarısı çıkıyorlar böylesine bir şey yayınlıyorlar.Bunun hiçbir tarafında bir masumiyet, vatanseverlik söz konusu olamaz. Yurt dışında, Avrupa''da tanıdığımız pek çok siyasetçi arkadaşlarımız arıyor, ''Türkiye''de ne oluyor'' diyorlar. Böyle bir şey, hukuk, siyaset dışı, gayrimeşru bir teşebbüstür.

Burada fikir açıklamaya bağlı olarak ne zararı var diyorlar. Emekli askerlerin de parçası olduğu geçmişte vesayet dönemlerinde nasıl olduğunu biliyoruz. Geçmişte de bunu yapanlar vardı. Bu demokrasi ikliminin zehirlenmesine, sivil siyasetin yaralanmasına çanak tutulmadır." 

 

İlgili Haberler