AKP Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimdeki ana hedeflerini açıkladı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimdeki ana hedeflerini açıkladı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Çelik, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekerek, “Derhal ateşkes ilan edilmesi gerekir. Garantörlük altına alınması gerekir. Sivil rehinlerin serbest bırakılması gerekir. Devlet aklının çalıştırılması diplomasinin zamanıdır.” dedi.

“Hava Harekatları Normalleşmemeli”

Çelik, İsrail’in Gazze’ye düzenlemeyi planladığı olası kara harekâtına karşı uyarılarda bulundu. Çelik, “Dünya günlerdir kara harekatının korkunç sonuçlar doğuracağından bahsediyor. Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Kara harekâtından bahsederken hava harekatlarının ortaya çıkardığı faciaların normalleşmemesi lazım.” diye konuştu.

“ABD’nin Tutumu Çatışmayı Büyütüyor”

Çelik, ABD’nin bölgedeki rolüne de eleştiriler getirdi. Çelik, “ABD kurallara dayalı bir düzenden bahsediyor. İşgali görmezden gelerek barış olmaz. Gazze’de sorunun çözümü askeri değil siyasi. ABD’nin ilk yaptığı şey uçak gemisi göndermek oldu. Çözüm odaklı değil yanlış odaklı yaklaşım olduğu gösterilmiştir. ABD’nin tutumu çatışmayı büyütüyor.” dedi.

“Cumhuriyet’in 100. Yılını Kutluyoruz”

Çelik, açıklamasında Cumhuriyet’in 100. yılını da kutladı. Çelik, “Cumhuriyetimizi kurarak bizi yok etmeye çalışanları hiçbir yere gitmiyoruz mesajımızı güçlü şekilde verdik. Cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlanması mücadelesi yönündeki mücadele çeşitli çalkantılarla beraber bugünlere kadar geldi. Geldiğimiz noktada Türkiye Yüzyılı’na gururla bakıyoruz.” dedi.

Çelik, Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek olan mitinge de davet etti. Çelik, “Milletimiz duruşunun mazlumlardan yana olduğunu dünyaya göstermiş olacak.” dedi.

Çelik şöyle konuştu:

GRANTÖRLÜK SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK

İlk olarak ateşkesin sağlanması lazım. Sonra bu mekanizma konuşulup karar verecektir. Birileri garantörlükten şunu anlıyor, bir askeri güç oraya yerleşsin. Bizim söylediğimiz şey ateşkesin sağlanmasıyla garantörlük olmalı. İki devletli çözüm perspektifine gitmeden askeri güç gelsin dediğinizde askeri güç İsrail yönetimini muhatap almaya başlar o zaman burada İsrail gel benim güvenliğimi sağla yaklaşımının neticesi olur. Cumhurbaşkanımızla Sayın Bahçeli bugün görüştü. Takvim yakın zamanda işlemeye başlayacaktır.

MHP LİDERİ BAHÇELİNİN GAZZE MESAJI

Görüşümüz açık. Bahçeli'nin Gazze konusundaki tarihi mirasımız sözünü hassasiyetini şükranla karşılıyoruz. Bu yer aynı zamanda bizim tarihimizin güçlü bir parçası.

BLINKEN'IN 'TÜRKİYE'SİZ BÖLGE TURU

Birileri bizim Filistin davasıyla ilgimiz yok gibi açıklamalar yapabiliyor. Bunlar yanlıştır. Birileri de bir kenarda seyretmeyi seçiyor. Türkiye uğramaması Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir şey kaybettirmez. Bunu yapanların ne kadar zaaf içinde olduğunu gösterir. Biz Filistinli çocukların da İsrailli çocukların da rahat uyumasını istiyoruz. ABD Dışişleri Bakanının bölge turunda Türkiye'ye uğramaması diplomatik zafiyeti gösterir. Türkiye uğramaması Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir şey kaybettirmez. Bunu yapanların ne kadar zaaf içinde olduğunu gösterir. Biz Filistinli çocukların da İsrailli çocukların da rahat uyumasını istiyoruz.

İlgili Haberler