AKP MYK sonrası Ömer Çelik'ten açıklama

AKP MYK sonrası Ömer Çelik'ten açıklama
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) devam ederken önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi''nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

İşte Ömer Çelik''in konuşmasından öne çıkanlar...

Bizim açımızdan PKK''sı, YPG''sı DEAŞ''ı hepsi aynıdır. Bunlara karşı bir ilk konulmalıdır. Operasyonlar kapsamında 8 bin 500''e yakın teröristlere yakın sığınaklar yok edilmiştir. Birçok terörist etkisiz hale getirilmiştir. TSK, insanı kültürel yapılar ve siviller konusunda en hassas orduların başında gelir. Hedef terör örgütleridir.

"EREN OPERASYONLARI 15 AYRI YERDE DEVAM EDİYOR"

Eren operasyonları 15 ayrı yerde devam ediyor. PKK terör örgütüne çok ağır zaiyatlar veriliyor. Şimdiye kadar DEAŞ''a karşı 570''e yakın, FETÖ''ye 5 bine yakın operasyon gerçekleştirilmiştir. TSK, Emniyet, Jandarma personelimiz kahramanca görevinin başındadır. Her geçen gün berraklaşan şey şudur, bazı ülkeler geçmişte Afganistan''da yaptıkları gibi terör örgütlerini vekalet savaşları olarak kullanarak bir sonuca varmayı düşünüyorlar. Bütün bu gelişmelerin varacağı hiçbir yer yoktur. Terör örgütüne destek verenler sadece bu utançla karşı karşıya kalacaktır.

"MÜZİSYEN ARKADAŞLARIMIZIN SESİNİ DUYDUĞUMUZU BİLMENİZİ İSTERİM"

Yeniden normalleşme yaşıyoruz. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye''de de bazı sektörler olumsuz etkileniyor. Müzisyen arkadaşlarımızın sesini duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Müzik susmasın sloganı etrafında bu destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor. Bu konuda Kültür ve Turizim Bakanımızın ve partimizin konuyu takip ettiğini bir kere daha ifade etmek isterim.

"TÜRKİYE''NİN İLK UÇAK GEMİSİN YAPIMI HIZLI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Türkiye''nin ilk uçak gemisinin yapımı hızlı şekilde devam ediyor. Buna sahip olan sayılı ülkelerden biri olacağız. En önemlisi bu geminin hava platformunda İHA ve SİHA''lar için de platform olacak.

MARMARA DENİZİ''NDEKİ KİRLİLİKLE İLGİLİ

Marmara Denizi''ndeki deniz salyası kabul edemeyeceğimiz bir kirliliğe yol açıyor. Bu deniz salyasanın yüzeyden temizlenmesi bunu ortadan kaldırmıyor. Temizlense bile ortaya çıkıyor. Burada bir sürü bileşen yan yana geliyor. Bu deniz salyası partide en yakından takip ettiğimiz meselelerden birisidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yarın bir çalıştay düzenleyecek. Çok kapsamlı bir hazırlık yaptıklarını biliyoruz.

Batı Şeria''da 350 konuttan oluşan prjoenin temel atma töreni yapıldığını görüyoruz. Bunu en şiddetli şekilde kınıyoruz. Hukuk dışı meselelere son verilmeli. BM İnsan Hakları Konseyi''nin İsrail''in işgalini soruşturması için bağımsız bir komisyon kurmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler