İhaleyi de paraları da aldılar, üstüne restorasyon diye 200 yıllık camiyi çaldılar! Pes artık... Cami nerede?

İhaleyi de paraları da aldılar, üstüne restorasyon diye 200 yıllık camiyi çaldılar! Pes artık... Cami nerede?
Ordu'da tarihi Eskiköy Ahşap Camisi restore edilecekken yok edildi. Durumu kamuoyuna duyuran CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel, "Burada tarihi bir ahşap cami vardı. Soruyoruz, camiyi bilen de yok. Biz minare çalanı görmedik ama camiyi çalanı gördük. Büyükşehir belediyesi tarihi ahşap camiyi çalmış" dedi.

Ordu’nun Gürgentepe ilçesindeki tarihi Eskiköy Ahşap Cami, AKP''li Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkartıldı. İhalenin ardından başlatılan restorasyon çalışmaları "Gürgentepe ilçemizde bulunan tarihi Eskiköy Ahşap Camii’nin restorasyonu için çalışmalara başladık ???????? Restorasyon çalışmalarıyla cami tavandan zemine, duvardaki süslemelerden çevre düzenlemesine kadar büyük bir titizlikle ele alınıp aslına uygun bir şekilde restore edilecek ????." ifadeleri ile duyurulmuş çalışmalara ilişkin fotoğraflar servis edilmişti.

Ancak ihaleyi alan şirket tarihi caminin tahtalarını söktü ve restorasyonu tamamlamadı. Yaklaşık 10 ay önce tamamlanması gereken caminin tahtaları çürümeye terk edilirken, caminin restorasyonunda gelinen noktayı CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel kamuoyuna duyurdu. 

"Ordu Gürgentepe Eskiköy''deki tarihi ahşap #cami Büyükşehir Belediyesi restorasyon bahanesi ile yıkılıp yok edilmiştir. Kalan tahtalar etrafta kar yağmur altında çürümeye terkedildi. Üste bir de firmaya para ödendiği söyleniyor iyi mi?" notu ile caminin yerinde yeller estiğini gösteren bir video da paylaşan Adıgüzel, şu açıklamayı yaptı:

"Burada tarihi bir ahşap cami vardı. Fakat cami ortada yok. Soruyoruz, camiyi bilen de yok. Aralık 2020’de buradaki tarihi 200 yıllık ahşap cami restorasyon için büyükşehir belediyesi tarafından ihale ediliyor. Ve işe başlama tarihi aralık 2020, iş bitirme tarihi Haziran 2021. On ay geçmiş, burada iş bitmiş mi diye kontrole geldik. Bitirmeyi, restorasyonu bırakın cami yerinde bulamadık. Camiyi götürmüşler. Dahası firmaya para da ödenmiş. 570 bin lira bedeli var. Bundan ödeme yaptıklarını da öğreniyoruz. Hem para almışlar hem de camiyi almışlar. Din iman olunca mangalda kül bırakmayanlar camiyi çalmışlar. Bir deyim vardır minareyi çalan kılıfını hazırlar diye. Biz minare çalanı görmedik ama camiyi çalanı gördük. Büyükşehir belediyesi tarihi ahşap camiyi çalmış. Burada trajikomik biir durum var. Vicdanınız da sızlamadı mı? Gerekli kişilerden bunların parasını da geri alacağız. Durumu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdık. Bugün önerge verdim. Gereğini de yapacağız."

İlgili Haberler