Venezuela’ya maske dışında badem şekeri ve baklava götürdük

Venezuela’ya maske dışında badem şekeri ve baklava götürdük
Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Erkam Yıldırım’ın tartışmalı Venezuela ziyaretindeki heyette yer alan AKP’li vekille konuştu.

AKP’li isim İsmail Saymaz’a konuştu

Türkiye-Venezuela Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Venezuela ziyaretinin detaylarının Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’a anlattı

Bayram, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın gezmek için heyete katıldığını söyledi. Bayram, “Bir iki koli maske ve kit vardı. Toplasan iki koli etmez. Badem şekeri götürdük, baklava götürdük, onu da mı anlatalım” dedi.

Bayram, heyetin 6 Aralık’ta seçim sandıklarını gezdiğini, 7 Aralık’ta Maarif Vakfı’na bağlı iki okulu gezip akıllı tahta ihtiyacını karşıladığını, Sağlık Bakanlığı’na ait hastanedeki yanık ünitesini açtıklarını ve Filistin Camisi’nin ihtiyaçlarını giderdiklerini belirtti.

MASKEYE İHTİYAÇ YOKTU

Heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç ise gezide Yıldırım’ı bir kez gördüğünü belirtirken, Venezuela’da korona virüsü oranlarının düşük seyrettiğini ve ülkede çok az kişinin maske kullanıldığını anlattı.

CHP’li Kılınç, Venezuela’nın Türkiye büyükelçisinin daveti üzerine heyete katıldığını ve seçimleri izlediğini belirterek, şunları söyledi:

“Biz giderken dört kişiydik. Uçakta Binali Yıldırım’ın oğlunu görmedim. Ancak aynı uçakta olduğumuz anlaşılıyor. Otelde otururken, baktım iş adamlarıyla çok ilgileniyorlar. ‘Kim bu?’ dedim. Dediler ki: Binali Yıldırım’ın oğlu. Orada o kadar gördüm.”

İlgili Haberler