AKP'li yönetici İmamoğlu'na 'Yunan evladı' dedi

AKP'li yönetici İmamoğlu'na 'Yunan evladı' dedi
AKP Mersin İl Başkan Yardımcısı Kenan Peker'in Twitter hesabından Ekrem İmamoğlu için 'Yunan evladı' dediği ve gelen tepkiler üzerine paylaşımı sildiği iddia edildi.

AKP çevrelerinden, İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'na memleketi Trabzon üzerinden yapılan Yunan göndermesine bir yenisi daha eklendi. AKP Mersin İl Başkan Yardımcısı Kenan Peker, sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu hakkında 'Yunan evladı' ifadeleri kullandı. Gelen tepkiler üzerine paylaşımını silen AKP yöneticiye siyasiler ve vatandaşlar sert tepki gösterdi.

peker.png

"İSTANBUL'U 'KONSTANTİNOPOLİS' Mİ SANDIN YUNAN EVLADI"

AKP Mersin İl Başkan Yardımcısı Kenan Peker, Ekrem İmamoğlu aleyhine "#SeriYalancı" tabelasıyla paylaşımlarda bulunmaya başladı. Hızını alamayan Peker, İmamoğlu hakkında "İstanbul'u konstantinopolis mi sandın yunan evladı" ifadelerini kullandı.

KONSTANTİNAPOLİS'İ DE YAZAMADI

İmamoğlu'na Yunan evladı diyen Kenan Peker'in Konstantinapolis'i de 'konstantinopolis' olarak yanlış yazdığı da gözden kaçmadı.

İYİ PARTİLİ TÜRKKAN: "VAZGEÇİN ARTIK"

Kenan Peker'e tepki gösteren İYİ Partili Lütfü Türkkan: "Karadenizlilere Rum, Pontus, Yunan demekten vazgeçin artık. Bu kez Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı başını çıkarmış yorganın altından." dedi.

turkkan-001.png

ÖMER TURAN: "BU HAKARETTİR"

Ömer Turan da sosyal medya hesabından söz konusu paylaşıma tepki gösterdi.

"Umarım bu dogru degildir. Umarım bu Montajdır. Bu dil eleştiri değil resmen hakarettir. Eğer bu doğruysa bu dil hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu nefret dili bu kutuplaştırıcı dil Ülkeyi bir felakete sürükler. Yeter artık. Bu ülkeye bunu yapmaya hakkınız yok. Kutuplaşmaya hayır."
omer.png