AKP'ye çok uzaklardan İBB adayı. Bomba iddia kulisleri salladı

AKP'ye çok uzaklardan İBB adayı. Bomba iddia kulisleri salladı
AKP'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak kimi göstereceği merak konusu. Kulislerde birçok isim konuşuluyor. Bunlardan biri de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen.

Yeniakit'in haberine göre, AKP İstanbul'da kimi aday gösterecek? Bugüne kadar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismalioğlu başta olmak üzere pekçok isim konuşuldu. Ancak Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat bugüne kadar konuşulmayan bir ismi gündeme getirdi.

Erzurum'a gidip, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le görüşen Hande Fırat, Sekmen'i öve öve bitiremezken bomba bir iddiayı gündeme getirdi. Fırat'ın yazısına "Dadaşlar şehrinden sonra sıra İstanbul mu" başlığını koyması dikkat çekti.

Sekmen'in İstanbul’da Samandıra ve Kartal’daki iki dönem belediye başkanlığı tecrübesini Erzurum Beleriye Başkanlığı'na yansıttığını anlatan Fırat, "Dadaş’lar şehri Erzurum son gittiğimden bu yana bambaşka bir şehir olmuş." dedi.

Hande Fırat ardından da "İstanbul’da iki dönem milletvekilliği tecrübesi dikkate alındığında AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasında adının geçmesi kimseyi şaşırtmasın!" notunu düştü.

turkiye-ara-secime-mi-gidiyor-gundeme-bomba-gibi-dusen-iddia-jtm.jpg