Esnaf Akşener'e dert yandı: Felaket durumdayız

Esnaf Akşener'e dert yandı: Felaket durumdayız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da esnafın sorunlarını dinledi. Türkiye’de gerçek enflasyonun yüzde 300 olduğunu söyleyen bir esnaf "TÜİK’in gösterdiği enflasyon yüzde 79. Neden? Memura, işçiye, emekliye bu fiyat üzerinden zam verecek. " dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da yaptığı ziyaretlerde vatandaşın büyük ilgisiyle karşılaştı. Akşener burada vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi. Akşener’in gerçekleştirdiği ziyaretlerden birini sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından paylaşım kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu.

Akşener''in gittiği bir esnaf Türkiye’de gerçek enflasyonun yüzde 300 olduğunu söyleyerek, “Bakın çarşı Pazar orada. Eylül 2020 fiyatlarıyla bugünkü fiyatları karşılaştırın. Gerçek enflasyon yüzde 300. Ama böyle bir ülkede yaşıyoruz, baskılanmış bir ülkede. TÜİK’in gösterdiği enflasyon yüzde 79. Neden? Memura, işçiye, emekliye bu fiyat üzerinden zam verecek. Bakın ben 3 bin 400 lira emekli maaşı alıyordum. Şimdiki zamla 4 bin 600 lira oldu. Toplu konut bölgesinde Eryaman’da oturuyorum. 1000 lira kira ödüyordum ev sahibim 4 bin lira istiyor. Şimdi 600 lirayla gaz, elektrik, su, ulaşım, yeme, içme.. Felaket durumdayız. Bu yapılan zammın da karşılığı yok zaten.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler