Akşener bir dokundu bin ah işitti: Bir miktar fazla kazansak o ay her şeyin fiyatı artıyor

Akşener bir dokundu bin ah işitti: Bir miktar fazla kazansak o ay her şeyin fiyatı artıyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün İstanbul'daki ziyaretlerinin üçüncü durağı Kağıthane oldu. Akşener'e dert yanan bir kadın “Kenara biriktirme gibi bir durumumuz yok. Bir miktar fazla kazansak o ay bütün her şeyin fiyatı artıyor.” dedi.

MUSTAFA DEMİR - İSTANBUL / YENİÇAĞ

Yurt gezileri kapsamında Ocak 2020’den Türkiye’nin dört bir yanınıı gezen İYİ Parti lideri Meral Akşener bugün İstanbul’da Sarıyer, Beşiktaş ve Kağıthane’de vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Sarıyer ilçesinde esnafın dertlerini dinleyen Akşener, ziyaret öncesi Haydar Aliyev Parkı’nda vatandaşlarla sohbet etti. Sokaktaki bir vatandaş, kirasının bin 500 liradan 5 bin liralara çıktığını söyleyerek İstanbul’daki fahiş kira artışlarına isyan etti.

Akşener ile karşılaşan emekli vatandaş ise “Bizi kurtarın. Bin 950 lira kira veriyordum 5 bin lira oldu. Emekli maaşım 5 bin 200 lira. Çok zor geçinebiliyoruz. Vahim bir durum var ortada” diye dert yandı.

Akşener’in sokakta karşılaştığı sağlık çalışanı kadın ise, “İnsan sağlığının kıymetinin olmaması çok kötü doktorlar için. Doktora şiddet konusunda siyasetçilerin ses çıkarması önemli. Türkiye''deki şartlar çok zor. Yurtdışında uzmanlığımı yapacağım” dedi.

Akşener, genç kadına “Az kaldı. Biz geleceğiz. Peşine düşüp seni getireceğim” diye yanıt verdi.

Savunma sanayisinde çalışan bir mühendis ise İYİ Parti liderine, “Bir bir mühendislerimizi kaybediyoruz. Mühendisler yurt dışına gidiyor” dedi.

BEŞİKTAŞ''TA FORMA VE ATKILARLA KARŞILANDI

Akşener, Beşiktaş’ta da yoğun ilgiyle karşılandı. Akşener, Beşiktaş çarşı meydanında özellikle Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün (BJK) formalarıyla, atkılarıyla karşılandı. Akşener’e Beşiktaş forması hediye edildi. Beşiktaş meydanında bulunan kartal heykeli önünde Beşiktaş atkısı hediye edilen Akşener, çarşıda yurttaşlarla birlikte çay içti, sohbet etti.

Akşener, daha sonra semt pazarını ziyaret etti. Bir pazarcı, “Bu sene alım gücünde çok fark var, eski sistem yok” diye dert yanarken, Akşener’in karşıladığı bir kadın yurttaş, “Sizin gibi kadınlar olduğu için de biz de gurur duruyoruz” dedi.

Akşener daha sonra Kağıthane’de ziyaretlerine devam etti. İYİ Parti liderinin buradaki ziyaretine bir genç kadınla girdiği diyalog damga vurdu. Akşener’in alım gücünü sorması üzerine genç kadın, “ Yok diyebilirim. Fiyatlar artıyor alım gücü düşüyor. İnsanlar para kazansa bile alım gücü azalıyor. Fiyatlar zaten aylık değişmiyor günlük değişiyor artık. O yüzden alım gücü çok fazla yok.” dedi.

Akşener’in “Kenara biriktirebiliyor musunuz?” sorusu üzerine genç kadın, “Kenara biriktirme gibi bir durumumuz yok. Bir miktar fazla kazansak o ay bütün her şeyin fiyatı artıyor.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler