Akşener'in Sakarya ziyareti rezaleti ortaya çıkardı! Vatandaş dertli "Borcum katlandı 200 bin lira oldu"

Akşener'in Sakarya ziyareti rezaleti ortaya çıkardı! Vatandaş dertli "Borcum katlandı 200 bin lira oldu"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener memleket gezileri kapsamında Sakarya’yı ve ilçelerini ziyaret etti. İlk durağı Sedirvan İlçesinde besi çiftlikleri oldu. Ziraat Bankası’ndan hayvan almak için kredi çekmek isteyen bir çiftçi “Önce hayvanları al sonra kredi çekersin” yanıtını aldı. Çiftçi ise “hayvanları aldıktan sonra krediyi ne yapayım” yanıtını verdi.

ANKARA/YENİÇAĞ

Akşener’in ‘Memleket Gezileri’ kapsamındaki durağı Sakarya oldu. Öncelikle Sakarya’nın Sedirvan İlçesindeki besicileri ziyaret eden Akşener ardından Adapazarı, Hendek ilçelerine de ziyaret etti. Ardından havai fişek fabrikasında şehit olan Sebahattin Tepeçınar’ın ailesini ziyaret etti. Son olarak şehit piyade Er Selim Gedik’in evine ziyarette bulundu. Geziye birçok İYİ Partili kurmay katıldı.

"ÖNCE HAYVANLARI AL SONRA KREDİ ÇEKERSİN"

Sorunlarını aktaran besici şunları kaydetti: “Devletten destek alamadığını kaydeden besici, “Devletten yardım alamıyoruz. Borcumuz çok. 100 bin lira kredi aldım ona da 100 bin lira faiz koydular 200 bin lira borcum var. Erteleme de olmadı kredimizde. Çiftçiye erteleme olmuyor.  Bildiğiniz gibi çiftçinin borçlarına karşılık traktörlerine el konuldu.  Bu hayvanları bir yıl besleyip kurbanda sattıktan sonra elimize para geçecek. Tabi satabilirsek. Sürekli hayvancılığa teşvik var deniliyor ama yalan söyleniyor. Küçük çiftçilere en ufak bir yardım yok. Ziraat Bankasına hayvan almak için müracaat ettim bana hayvanları al sonra gel dediler. Hayvanları aldıktan sonra ben krediyi ne yapayım. Bizlere destek yok fakat büyük çiftçilere var. Onların yardıma ihtiyacı yok ki. Bizler iki hayvan alabilmek için bankalara boyun büküyoruz. Çiftçinin hali bu”