Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Akşener'in sığınmacılar düşüncesi...

Akşener'in sığınmacılar düşüncesi...

Türk siyasetinde ezberleri bozan Meral Akşener''in hızına ayak uydurmak mümkün değil. "Koltuk eskitmek yerine ayakkabı eskitme" formülü ile halkın ayağına gidip, sorunları yerinde dinlemenin karşılığını alıyor İYİ Parti... Kurulalı 4,5 yıl olmasına rağmen 50-60 yıllık partileri geride bırakarak oy miktarını yüzde 15''in üzerine çıkarmış durumda. İYİ Parti hata yapmaz ise yüzde 20''yi geçmesi sürpriz olmayacak. Akşener''in yoğun ramazan programında gazetemiz yazar ve yöneticileri ile iftar yemeğinde bir araya geldik. Sıkı rejime giren Akşener formunu koruyor. Bayram sonrası yine Anadolu yollarına düşecek. Yemek bahane sohbet şahane idi kısacası. Evirip, çevirmeden sorularımızı yönelttik. Net cevaplar verdi:

Türkiye''nin gerçek "Beka" meselesi olan sığınmacılar konusunda AKP ve MHP''yi bile bir çizgiye zorlayan Meral Akşener, "En büyük tehlike demografik yapının bozulması" diyor. Hukuksuzluğun had safhaya çıktığı dönemde 8,5 aylık İçişleri Bakanlığı görevine geldiğinde müsteşar ve liyakatlı bürokratların verdiği brifingi anlatarak tehlikeye dikkat çekti.

"Sınırlarımızda sığınmacılık olayı yeni değil. Körfez Savaşı esnasında da Irak ve Suriye sınırından yüz binlerce kişi akın etmişti. Ancak Türk Devleti sınırda güvenli bölge oluşturarak, ihtiyaçlarını giderdi ve içeri girmesine izin vermedi. Doğrusu da buydu. Zira Türkiye Avrupa''ya geçişin sadece "Geçiş yolu" idi. İran''dan, Afganistan, Irak, Suriye''den gelenlerin Türkiye''ye yerleşmesine izin verilmiyor, geçişleri sağlanıyordu.

2002''de Avrupa Birliğine Uyum adı altında Türkiye''ye sığınmacılar konusunda dayatma başlandı. Milletvekili olarak bu konuda Avrupa Parlamentosunda mücadele ederek tuzağı bozduk. 2009''da TBMM Başkanvekilliğim döneminde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül''ün eşi tarafından kadın milletvekillerine gelen davet üzerine Çankaya Köşküne gitti. Hayrunisa Gül''ün yanında Esma Esat vardı. Çok da samimi idiler. Devletin zirvesinde birkaç yıl sonra gelişmeleri öngörecek kadronun olmayışı bugün başımıza neler açtı görüyorsunuz. Sınırda güvenli bölgeler oluşturulmuş olsa bugün yaşananlar olmazdı. Dünyanın hiçbir ülkesi böyle durumlara izin vermez. AKP''nin en büyük hatalarını başında bu vardır.

Biz en başından beri bu tehlikeye dikkat çekerek sığınmacıların ülkelerine dönmelerin sağlayacağımızı söyledik. Ve bunu gerçekleştireceğiz. Uluslararası hukuk da bunun kuralları var. Kaldı ki Beşer Esat defalarca af ilan edip vatandaşlarını geri çağırdı. Can ve mal güvenliği konusunda taahhütte bulunulması sığınmacılığın sona ermesi anlamına gelir. Geri dönüşün şartlarını hazırlarsanız zaten dönerler. Bunu biz yapacağız." diye konuşan Meral Akşener ile uzun sohbetin diğer detaylarını YENİÇAĞ''ın yazarlarından okuyabilirsiniz.

Ekonomi konusunda en zengin kadronun İYİ Partide olduğunu vurgulayan Akşener, isim ve alanları ile tek tek saydı. İktidara geldikten bir yıl sonra enflasyonu bir haneli rakama düşüreceklerini ifade ederken formüllerini de anlattı. Çalınanların geri alınması, israfın önlenmesi, yolsuzluğun sona erdirilmesi ile olağanüstü kaynakların planlı kullanımı ile Türkiye''nin kısa sürede kayıplarını telafi edeceğini anlatırken umutlandım.

Benim gibi ömrü boyunca muhalif birin bile ikna eden Meral Akşener''in seçmende mutlaka karşılığı olacak. "Başbakanlığa talibim" temennisinin gerçekleşeceğine inanıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları